>> Tripleee's Columns Archive #2 - written for internetsite 'ColumnX.nl' - published: 15-01-2003

Boude stelling: “Houden van een ander heb je alleen maar nodig omdat je niet genoeg van je zelf houdt. Dus houden van is voor mietjes”. Hoppa! Prik ik mooi ff die luchtballon voor u door; een maandje voordat u allen weer naar de kiosk loopt om een dozijn Valentijnskaartjes aan te schaffen. Bespaar ik u mooi die centen.

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb helemaal niets met deze vier woorden. Sommige mannen knappen af als vrouwen scheten laten in bed of uit hun bek stinken bij het ochtendgloren. Ikke nie. Als de vrouw in kwestie niet van zichzelf houdt dan knap ik af op de woorden “Ik hou van je”. Is dat nix?!

Vrouwen, soms al na koud 2 weken, die het lef hebben deze woorden tegen me uit te spreken vertrouw ik namelijk niet. Bedankt en Houdoe! “Waarom Lieve Tripleee”, hoor ik u denken. Ach… deze holle, loze woorden zijn synoniem voor “Hey gozert, ik ben zo labiel als de Nederlandse Spoorwegen, heb een vertroebeld zelfbeeld en heb jou nodig om weer een beetje van mezelf te houden”. Pffff. I don’t need that. Ga eerst eens van je zelf houden schatje.

Waarom wil den Ollander niet begrijpen dat echte liefde voortkomt uit eerst van jezelf te houden? Geef mij maar een vrouw die zegt: “Hey Tripleee, ik hou van mij”. Whooeehooeee. Dat zijn de toppertjes!

Wat? U vindt dat egocentrisch klinken? Nee gek. Integendeel. “Ik hou van jou” zijn net de woorden die doorspekt zijn van egoïsme. Want deze woorden zijn inherent aan “Hier heb je mijn problemen. Los eens op!” Je vrijheid is zo vervlogen. Dat lijkt me niet de juiste insteek van een gezonde relatie. U wel?

Een vrouw die van zichzelf houdt, daar heb je pas wat aan. Die hoeft zichzelf niet te bewijzen, claimt je niet, geeft zichzelf zonder te twijfelen en zal nooit de behoefte voelen jouw energie te misbruiken. Leuke bijkomstigheid bij dit soort vrouwen: je behoudt volledig je vrijheid, want zo’n type vrouw heeft jouw bevestiging niet constant nodig om zichzelf te kunnen zijn. Als zij dan zegt: “Ik hou van jou…” Kijk, dan heb je het pas ergens over!

Mocht u niet overtuigd zijn door mijn relaas, luister dan eens naar een paar medestanders, want was het niet Harrie Jekkers die ooit zong:

”Want ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander.
Maar ik hou van mij, al klinkt het bot en slecht.
Want wie van zichzelf houdt.
Die geeft pas echt iets kostbaars.
Als-ie ik hou van je tegen een ander zegt.”

Dus doe eens gek: ga eens lekker van jezelf houden! Het resultaat zal u bevallen! Vinkwel.

-Tripleee

PS Ondanks dit goede advies, gelieve geen “ik hou van jou” e-mails naar mijn persoontje. Waarvoor dank.
Link Column on ColumnX.nl

...01:31 PM ... [ link ] [ No comments ]

>> Tripleee's Columns Archive #1- written for internetsite 'ColumnX.nl' - published: 21-01-2003 [only in Dutch]

Talk is cheap. U weet dat. Ik weet dat. Maar toch wil ik het deze keer hebben over ‘woorden’. Want u staat er misschien niet bij stil, maar woorden bepalen de voortgang van uw leven! Flauw voorbeeld: zijn de gekozen woorden in deze column niet bepalend of u mij (enigszins) waardeert, mij haat of in de 2e alinea in slaap valt? Dat ik bedoel: Word is born!

Effe bij het begin beginnen. Als je de juiste woorden kiest, krijg je allereerst alles verkocht: een oorlog in Irak; Wouter Bos of die stofzuiger met 97 hulpstukken… Maar dat geldt dus voor iedereen, als je begiftigd bent met een beetje het goede merk spraakwater, dan kan je veel gedaan krijgen: het versieren van die goddelijke chick; die o-zo-koele job of backstage bij je favo-band. Beetje lullen als Brugman, en hop, je bent binnen (dit geldt alleen voor de laatste twee voorbeelden, seksisten!).

We kunnen dus concluderen dat ‘woorden’ deuren voor je opent of heel hard deuren dicht mept. Maar het is allemaal nog iets gecompliceerder, beste lezer. Nu gaan we naar ‘the tricky part’: je blijft namelijk afhankelijk van de interpretatie van een ander, hoe goed je ook gebekt bent. Want als de ander het verkeerd interpreteert, kan je alsnog inpakken. Da’s dan weer jammer…

Dus als we er van uitgaan dat het waar is dat dialogen tussen mensen altijd afhankelijk zijn van gekozen woorden en interpretaties (lees emoties), kunnen we dan nog wel spreken van een waarheid? Kijk naar de Bijbel, dit boek is door overlevering ontstaan, meer dan tweeduizend keer herschreven en ook nog eens doorspekt met persoonlijke interpretaties van degene die zich er over gebuigd hebben. Pfff. En nou?

Nu we toch bezig zijn, wil ik nog een stappie verder gaan. Want als alles onder slap geouwehoer valt te rangschikken en er geen waarheid bestaat, is er dan nog wel zoiets als eerlijkheid? Want is het niet zo dat eerlijkheid het verwoorden van een situatie of een gedachte is? Onderhevig aan je eigen interpretatie, die de ander ook weer op zijn of haar eigen wijze interpreteert? Damn. Ik weet niet hoe het met u is, maar Tripleee krijgt zwaar behoefte aan een sterk bakkie koffie…

Zou Nietsche dan toch gelijk hebben toen hij zei: “Er zijn geen feiten, alleen maar interpretaties”? Als dat zo is kan ik niets anders concluderen dat ik Nietsche een lul vind. Verdomme.

- Tripleee
Vinkwel
Link Column on ColumnX.nl


...01:25 PM ... [ link ] [ No comments ]