Life Files of...


Saturday, June 20, 2009

// TV - Nurse Jackie

Ik kijk altijd met veel interesse naar wat er allemaal op tv-gebied gebeurt in Azie en Amerika. De laatste tijd kwam ik op beide continenten maar teleurstellend weinig echt leuke dingen tegen. Crisis komt klaarblijkelijk in vele vormen. Toch heb ik nu een serie gespot (2 weken geleden in Amerika in premiere gegaan) die weer eens positief opvalt: Nurse Jackie.
Deze tv-serie die hangt tussen drama en zwarte comedy wordt in zijn geheel gedragen door Edie Falco. Jazeker, Carmela Soprano van de Sopranos. Falco speelt een zuster in een New York’s ziekenhuis die er soms een onorthodoxe manier op na houdt om haar patienten te helpen. Toch kan je zeggen dat ze probeert goed te doen. Zo goed als ze in haar werk is, zoveel moeite heeft ze met haar prive-leven. Naast een gezinsleven, houdt ze er ook een heuse drugsverslaving op na, rommelt ze met een collega en wil ze ook nog wel eens iets ritselen zodat patienten ongewild donor worden. Laten we het er maar op houden dat ze een goed mens is met slechte eigenschappen. Een rol die Falco zeer geloofwaardig neerzet. Opvallend, want in een interview dat ik las in TV Guide gaf ze aan dat ze Nurse Jackie nog niet helemaal doorgrond heeft. Daar is niets van te merken.

Nurse Jackie on Showtime

Deze serie komt misschien wat minder onder je aandacht omdat hij niet uitgezonden wordt via een van de grote TV-netwerken, maar via Showtime. Voor zover ik weet komt deze serie (nog) niet naar Nederland.

Mijn enthousiasme wordt overigens in grote mate gedeeld. De meeste reviews zijn overwegend positief.
Enkele reviews vind je hier: NYTimesHuffpostTVaddictTv.com

Om de smaak te pakken te krijgen, bezoek Sho’s site of check deze video:

Ik heb er in ieder geval eindelijk weer een serie bij die ik met plezier blijf volgen…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Film op Vaderdag Vorige: / Hatebreed @ Melkweg

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.