Life Files of...


Thursday, September 02, 2010

// Sneak Peek: Giel applicatie op iTunes en Android

Zoals eerder dit jaar aangekondigd komen we als VARA Nieuwe Media met een bijzondere mobiele applicatie voor Giel. Een applicatie waarmee je op je iPhone of Android toestel alles van Giel live en on demand kan horen en zien. Het echte bijzondere van deze applicatie is dat je ook live met Giel kan meekijken. Op het moment dat Giel denkt “dit willen mijn volgers vast zien” gaat hij live met zijn telefooncamera en krijg je als gebruiker een ‘push notification’. Als je vervolgens aangeeft dat je live wil meekijken zit je op de eerste rij. Of hij nu op een rode loper show in Amsterdam is, in een redactievergadering zit of een ei aan het bakken is… Dichter op een personality kan je niet zitten. Vorige week hebben Giel en ik deze applicatie uitgelegd tijdens de VARA-perspresentatie. Het fragment waarin we dit uitleggen kan je hier kijken:

We zijn inmiddels zo ver dat we in de testfase zijn beland en die is bijna afgerond. Volgende week gaat Giel zelf in een gesloten omgeving aan de gang en de boel finetunen. Als dit allemaal goed mag gaan, moeten we eind september / begin oktober live kunnen zijn in de iTunes store en de Android market.

Om dit wachten te verzachten heb ik alvast wat sneak peeks. Let op: dit zijn dumps van de testversie dus volgorde van menu’s, icoontjes en andere designonderdelen veranderen allemaal nog. Maar dan heb je in ieder geval al een idee van hoe het er uit komt te zien (dubbelklik om te peeks te vergroten).

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Primeur: het nieuwe VARA seizoen Vorige: / The Wilderness Downtown

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.