Life Files of...


Saturday, March 01, 2008

// Slingboxen!

Eindelijk! Na een hoop nachtelijke uren doorploegen en tips and tricks van Renzo en Marcel heb ik ‘m draaiend: de Slingbox! Geweldig.

Het idee is simpel: je koppelt de Slingbox aan bijvoorbeeld je digitale TV setupbox (maar je hangt ‘m net zo makkelijk aan je DVD-recorder of satellietontvanger) en je kan overal ter wereld je tv-zenders en bijbehorende diensten van thuis bekijken en bedienen. Via laptop of mobiel, want voor beide devices is er software. Het enige wat je moet hebben is een internetconnectie of mobiele dekking. Dus kijken naar AT5 in Egypte? Geen probleem. On demand een filmpje bestellen terwijl je in India bent? No problem. Of gewoon het Sportjournaal kijken op weg naar de tandarts? Easy. Zelfs HDTV kan ‘ie aan (handig voor het komende EK Voetbal en de Olympische Spelen, mocht je al een HD-setupbox thuis hebben). Het is sowieso opvallend hoe goed de beeldkwaliteit is; zowel op mijn MackbookPro als op mijn HTC is het perfect.

Meer weten? Check deze demo.

Minpuntjes: de Slingbox is voorlopig alleen in de ‘Solo’ uitvoering te koop bij UPC voor 149 euro. Dus nog geen keuze en beperkte leverbaarheid. Mocht je nog meer twijfels hebben, laat je dan inspireren door deze overenthousiaste dude:

NB Het feit dat het ff duurde voordat ik alles geinstalleerd had, lag niet aan Slingbox. Dit kwam doordat er eerst een router aan de UPC modem moet worden gehangen, dit is nodig voor de Slingbox-koppeling. En dat ging niet zonder slag of stoot.
Sling it away!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Na de krant het journaal aan de beurt? Vorige: / Treasure My Text 2.0
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  03/03  om  01:40 PM

Ziet er interessant uit. Ik gebruik thuis mijn Windows Media Center om programma’s op te nemen, en Orb (http://www.orb.com) om de boel vervolgens via het web te streamen naar mijn laptop. Kan inmiddels ook naar mobiel, zag ik bij mijn laatste bezoek aan die site. Maar het is allemaal wel wat spartaans. Ik kan me voorstellen dat Slingbox wat ‘uitontwikkelder’ is. Ik ga dat zeker binnenkort eens op je mobieltje bekijken!

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.