Life Files of...


Thursday, October 02, 2008

// Primeur: Kinderen voor Kinderen videokaraoke

Met heel veel liefde hebben we als afdeling Nieuwe Media van de VARA samen met Lost Boys de afgelopen periode hard gewerkt om het mooie project ‘Kinderen voor Kinderen videokaraoke’ te volbrengen. Vol trots kunnen we nu roepen dat we live zijn! Ol?! Ga dus snel kijken op www.kinderenvoorkinderen.nl/karaoke en zing mee met de nieuwe Kinderen voor Kinderen liedjes of de klassiekers die je normaal onder de douche zingt… En vergeet natuurlijk niet jouw inbreng op te nemen!

Persoonlijk vind ik het mooiste nog wel dat dit hele verhaal ontstaan is op een zaterdagavond met een goede fles wijn en dit nu nog geen vijf maanden later up and running is en de website misschien nog wel mooier is uitgepakt dan dat ik toen op die zaterdag samen met mijn vrouw voor ogen had. Nu hopen dat het technisch allemaal goed blijft staan… Dus mocht je het gevoel hebben dat de performance van de site nog niet goed genoeg is, laat het hier weten!

// PERSBERICHT

VARA NIEUWE MEDIA LANCEERT
KINDEREN VOOR KINDEREN KARAOKE OP INTERNET

Kinderen voor Kinderen liedjes meezingen, via de webcam opnemen, je audiofragment of videoclip op de site plaatsen en doorsturen naar vrienden en/of familie… Het kan allemaal met de Kinderen voor Kinderen Internetkaraoke.

Of je nou graag meezingt uit jeugdsentiment (op een onbewoond ei-ei-eiland…) of omdat je fan bent van het huidige koor en Buitenspelen uit volle borst kunt meezingen, vanaf vandaag kun je je eigen audiofragment of videoclip van je favoriete Kinderen voor Kinderen liedje online opnemen en publiceren.

Op kinderenvoorkinderen.nl/karaoke staan Kinderen voor Kinderen klassiekers en nieuwe hits. De flash karaoke applicatie is een van de innovatieve projecten van VARA Nieuwe Media. De applicatie maakt onderdeel uit van het crossmediaal uitrollen van het succesvolle jeugdprogramma.  Edwin Valent, Hoofd VARA Nieuwe Media: “Het bijzondere is de tweeweg variant: je kunt downloaden, alleen of met een groepje opnemen en vervolgens weer inzenden. Het programma detecteert automatisch de webcam en de microfoon. Je krijgt direct de vraag naar wie je de productie wilt doorsturen, waarmee we het viraal maken. Als je wilt kan je ook nog op de Kinderen voor Kinderen website komen met je video.”

De site kinderenvoorkinderen.nl/karaoke is speciaal voor kinderen ontworpen en gebouwd. Het opnemen van een liedje is makkelijk en gaat als vanzelf. Het systeem controleert de aangesloten webcam en microfoon en daarna, terwijl de muziek begint de spelen, komt de tekst van een liedje in het scherm voorbij en zie je het rode opnamelampje knipperen. Je kunt kiezen voor opname met webcam of alleen microfoon. Na de opname kunnen kinderen hun eigen inzending online zetten en doorsturen naar vriendjes en vriendinnetjes.

Kijk voor meer informatie op kinderenvoorkinderen.nl/karaoke

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Maplight.org Vorige: / Radio Kassa - Uitzending 6
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  10/03  om  04:49 AM

Gefeliciteerd met het resultaat. Ziet er echt goed uit.

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  10/03  om  06:16 AM

Ik zit hier op m`n werk meidengroep mee te zingen, ziet er helemaal top uit! Alleen Stijn z`n webcam inzending loopt niet helemaal lekker, maar dat kan ook aan z`n zangkwaliteiten liggen.

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.