Life Files of...


Sunday, August 05, 2007

// eTunes August 2007

In mijn vorige post over imeem had ik het over de voor- en nadelen van dit social music network. Het grootste nadeel is dat er gewoon nog niet zoveel volledige tracks in hun database zitten. Maar toch, nu ik op imeem.com de Edwin Tunes playlist voor Augustus 2007 aan het maken ben, kom ik er wel achter dat als je flink zoekt, je toch nog heel wat pareltjes boven kan krijgen. Dit resulteert dan ook in de eTunes August 2007: een playlist die gaat van agressieve beats naar agressieve gitaren (want clich? playlists zijn er al genoeg). Enjoy!

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, August 01, 2007

// MyDamnChannel

Videoportalen schieten al enige tijd als paddenstoelen uit de grond, maar het gisteren gelanceerde MyDamnChannel.com kan nog wel eens een succes worden.
Waarom?
Omdat achter dit portaal een aantal ‘Hollywood professionals’ zitten die (ook) flink willen profiteren van het online video succes.
Wie zit er achter dan?
Onder andere Harry Shearer (doet stemmen van vele karakters in The Simpsons, zoals Mr.Burns), filmmaker David Wain (van o.a. de Comedy Central show Stella) en music producer Don Was (jep, ook van de band Was Not Was). Het geheel is ge?nitieerd door voormalig CBS Radio en MTV executive Rob Barnett.
Waarin onderscheiden ze zich?
1) De kwaliteit van de eigen producties is (zoals je kunt verwachten) zeer professioneel
2) Barnett is zich doordrongen dat veel mediabedrijven nog steeds te vast geroest zitten in hun veilige tv-stoel
Wordt het echt een hit?
Mwah. Ondanks dat het super mooi gemaakte content is (content blijft natuurlijk king) is er (nog) niet echt doorgeschakeld naar een interactieve, crossmediale of multimediale aanpak. Een social network wordt het niet. Aangezien Barnett pretendeert het echt te begrijpen komt dat nog wel. Businesswise hebben ze het wel op orde. Sponsors genoeg, mede door de distributiedeal die ze met YouTube hebben gesloten.
Moet ik het checken?
Kijk en oordeel:

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, July 30, 2007

// BBC iPlayer Live

&uotBBC iPlayer update #2: zoals ik al eerder aangaf komt in de herfst de BBC programmaplayer. Britten kunnen zich sinds afgelopen vrijdag wel al inschrijven om de net gelanceerde beta-versie te testen. Zij zijn de gelukkigen die alvast 7 dagen on demand terug kunnen kijken naar BBC materiaal.
Wat ik nou zo opvallend vind aan deze player is dat de BBC hiermee vol in zet op DRM, terwijl Amerikaanse mediabedrijven, iTunes (lees Steve Jobs) en platenmaatschappijen DRM net laten vallen. Mede door deze (Microsoft) DRM kent deze player het nadeel dat het alleen werkt op een Microsoft XP uitgeruste PC. Ook kan hij niet onder alle browsers draaien. Ik als Mac- en Safarigebruiker kan daar niet om lachen, net als de andere 13.000 mensen die de petitie al getekend hebben.
update #3: ...en de iPlayer blijkt makkelijk te kraken.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, July 26, 2007

// Knack 2.0

Het Vlaamse weekblad Knack breekt met een oude traditie: in juli ??n week niet verschijnen (‘schrikkelen’ noemen ze dat). In plaats van te ‘schrikkelen’ brengen ze dit jaar een Knack web only versie uit. Leuke promotionele actie waar ze veel lof mee oogsten, maar niet meer dan dat (onder de streep kost het Knack zelfs 20.000 euro).

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, July 23, 2007

// Imeem Music Network

Je zou bijna vergeten dat er naast Last.fm meer social music networks zijn. Eentje die het goed blijft doen is imeem. In dit netwerk kun je jouw eigen playlists en mixlists genereren en op allerlei manieren publiceren aan de mensheid. Om te ondervinden of dit echt muziekplezier oplevert heb ik een imeem-account aangemaakt. Alles werkt aardig en het is leuk om playlists te checken van medegebruikers (lees: nieuwe muziek ontdekken). Het grootste nadeel, zoals vaak bij muziekplatforms, zijn de (niet) geclearde rechten. De lol is dus nog verre van maximaal, want zo wilde ik hier op mijn log mijn eerste playlist publiceren met daarin mijn beste 10 nieuwe platen van de maand juli (een mens heeft zo zijn wensen). Alleen, zeven van deze 10 platen waren alleen in preview-vorm (max. 30 seconden) toe te voegen en de andere drie waren niet eens aanwezig in de muziekdatabase. Dus tja, mijn eerste imeem-playlist, die onder deze post staat, is er eentje met 10 platen die ik in juli, euh, gewoon gedraaid heb. Het echte succes van imeem moet dus nog komen want volgens de makers wordt er met man en macht gewerkt om (nog) meer rechten te clearen zodat ik binnenkort wel mijn gewenste lijst aan jullie kan laten horen… Tot die tijd vind je me toch vaker op Last.fm (die het rechtenissue veel beter opgelost hebben).

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, July 11, 2007

// Digitale radiotuner

Leuk Canadees initiatief: een digitale radiotuner met een analoog gevoel. Het werkt misschien allemaal niet even handig, maar authentiek is het wel. Bevreemd me wel dat ze vooralsnog alleen de optie geven om een ruimte in de ‘zendspace’ te kopen, maar ze geen ruimte geschapen hebben voor banners of de mogelijkheid om een ‘zender landingspage’ te verkopen.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, June 22, 2007

// Open Source Cola

Nu ook, Open Source Cola

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, June 21, 2007

// Jezelf sociaal live broadcasten

Het is geen nieuwe toepassing, maar het is allemaal wel zo handig geworden dat dit social live broadcasten wat kan worden. En wees eerlijk, dit is toch veel leuker ‘sociaal doen’ dan dat stompzinnige, niets om het lijf hebbende en overgewaardeerde Twitter... (mocht je het ?berhaupt interessant vinden om aan je vrienden te laten weten dat je gaat poepen, gebruik dan in ieder geval Jaiku)
Euh… ik liet me even gaan, live broadcasten dus. En dan wel op zo’n manier dat je zeg maar een Hyves en een Last.fm bij elkaar brengt en daar mensen door middel van (voornamelijk) video met elkaar laat communiceren. Een paar goede voorbeelden:
#1 - Een goed gelukt live broadcast social network is Stickam. Zo kan je bijvoorbeeld zelf muziekshows, door middel van je eigen webcam, bijwonen. Ze proberen er business cases aan te hangen door ook professionele shows aan te bieden (tegen betaling natuurlijk). Je kan bijvoorbeeld de PS3 show bijwonen.
#2 - Een ander sociaal televisie netwerk luistert naar de naam Operator11. Ook hier kan je jouw eigen shows maken en (live) broadcasten. Een xtra feature bij Operator11 is dat je jouw comments niet schrijft, maar ook in videovorm plaatst. Dit is minder voor de professionele markt (al kan je persconferenties op deze manier bijwonen).
#3 - Mocht je het allemaal wat meer tot de kern willen beperken en gewoon je shows live broadcasten op je blog, check dan BlogTV... Dit is echt alleen voor de consument.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, June 18, 2007

// MacBook Pro

Ik heb ‘m binnen!
Update: als je trouwens ook van plan bent een MacBook Pro te kopen, ga dan op zeker voor de glanzende toplaag die je gratis op je led-scherm kan laten brengen. Geweldig beeld. En ik ben niet de enige die dat vind.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, June 14, 2007

// Online netwerk voor studentenradio

Aardig initiatief uit Amerika: IBS en Backbone hebben een online radio netwerk gelanceerd voor Student radiostations. Op deze manier kunnen studenten 24/7 hun radiostation tegen relatief lage kosten ($75 opzetkosten, $225 hosting per maand) de wijde wereld in helpen. Richard Cerny, president Backbone: “all a student-run station needs is an ordinary Apple Mac computer and a broadband connection?. Lijkt me dan ook een gemiste kans dat je deze dienst (vooralsnog) alleen in Amerika aanbiedt, want er zijn meer landen waar collegeradio een ding is. Het beste collegestation zit bijvoorbeeld in Nieuw Zeeland.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, June 11, 2007

// VPRO stopt met webradio

Opvallend nieuws van VPRO 3voor12: zij stoppen per 1 juli 2007 met alle webradio shows. Opvallend omdat het aanbieden van special interest radio, zoals Plaat voor je Kop, Oi! Pirate Radio en One Blood, altijd bij de propositie van 3voor12 hoorde. Toch is het een bewuste keuze. Gerard Walhof, manager VPRO-radio: “We stoppen met het aanbieden van webradio shows, omdat we dit budget ergens anders voor in willen zetten, namelijk voor ‘3voor12 presenteert’. Hiervoor hadden we geen budget gereserveerd. Maar we denken dat we uit het budget van de webradio meer kunnen halen als we het inzetten voor deze rubriek”. Op 3FM heeft de VPRO al een tijd geleden gekozen voor een mainstream muziekbenadering. Jammer dat nu vervolgens op 3voor12.nl ook geen ruimte meer is voor verdieping. Nederlandse muziekliefhebbers die een muzieksmaak hebben die niet in het hokje ‘pop’ of ‘alternative’ past zullen op zoek moeten naar een vervangend of complementair platform. Misschien vinden ze online bij Radio Digitaal, Studio Brussel, Triple J of 95bfm aansluiting, want bij deze stations is gelukkig nog wel plek voor metal, punk, grime, dubstep en wat al niet meer.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, June 03, 2007

// Last.fm mainstream-o-meter

Hoe mainstream ben jij op Last.fm? (Ik 11,5%)

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, May 31, 2007

// [web only] TV series

Je ziet het steeds vaker dat TV zenders series produceren om alleen online aan te bieden. Zo heeft bijvoorbeeld ABC op dit moment de serie Voicemail lopen op hun website. Het opvallende vind ik dat menig Amerikaanse zender internet niet anders benadert dan televisie. Ze laten zo’n serie als Voicemail namelijk gewoon op dezelfde manier produceren als hun ‘echte’ TV series met de daarbij behordende kosten. Zo komt Voicemail uit de koker van Disney Productions. Je kan je afvragen of dit de manier is, want dit programma was volgens mij leuker uitgevoerd (en in ieder geval een stuk goedkoper) als je het een groep jonge honden had laten maken die echt weten hoe je internetkijkers moet bereiken.
Trouwens, dat je zoiets ook goedkoop kan doen weet ik zeker, want voor Talpa heb ik in 2005 een web only serie heb gemaakt over de kloon van Frans Bauer, Jurgen Jonkers, met een very, very low budget. Een redacteur is drie dagen, fulltime, gaan logeren bij deze schnabbelkoning en nam naast hilarische verhalen ook erg leuk materiaal mee terug. Dat leverde een geinige (en spotgoedkope) soapserie op, Slapen met Jonkers!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, May 29, 2007

// Talpa Interactive Reel

Zonder aan zelfbevlekking te doen, wil ik jullie onze Reel van Talpa Interactive niet onthouden. Deze tien minuten durende film geeft in een notendop namelijk retestrak aan waarom ik zo trots ben op mijn club: Talpa Interactive…
Watch it:

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, May 28, 2007

// Democracy

Het duurt nog ff voordat Joost echt live gaat. Tot die tijd is Democracy een goed alternatief. Internet tv, rss, torrents, maar vooral het makkelijk downloaden van bijvoorbeeld Youtube filmpjes is handy gedaan.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 41 van 44 pagina('s) « First  <  39 40 41 42 43 >  Last »