Life Files of...


Thursday, October 18, 2007

// Calendar syncen = hell

Mensen die zowel op een pc als een mac werken zullen het probleem wel kennen: het blijft een ramp om iCal (mac) met Outlook (pc) te syncen. Helemaal als je, net als ik, ook nog eens een up to date agenda op je mobiel wilt hebben. Maar eindelijk heb ik een maniertje gevonden om zowel mijn outlook (werk), mijn ical (priv?) als mijn SonyEricsson P990i goed te syncen. Het is een beetje omslachtig deze manier van syncen maar dit open source programma biedt in ieder geval wel uitkomst: p990i iCal sync tool.
Hopelijk levert de lancering volgende week van het nieuwe OS van Apple, Leopard, een betere iSync op… Want het blijft raar dat met alles wat de mens kan, er nog niemand een dienst of tool heeft ontwikkeld die er voor kan zorgen dat je een paar agenda’s met elkaar kan syncen (gat in de markt, ik zeg het je!).

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, October 11, 2007

// Het Gesprek TV - Aflevering 2

Woensdag Gesprekdag. Oftewel gisterenavond was de tweede uitzending van Pitchtalk. En deze keer heb ik het in mijn onderdeel over hoe de vier grootste tv-zenders van Amerika (NBC, FOX, ABC en CBS) hun tv content digitaal aan de man brengen met de bijbehorende ‘learnings’. Vervolgens licht ik toe hoe, mijn inziens,  Nederlandse tv-zenders met deze learnings meer geld kunnen verdienen… Je kan het (eindelijk) hier bekijken (mijn onderdeel zit rond de 27.30 minuten).
Mijn item alleen is ook te bekijken via mijn tv-pagina.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, October 09, 2007

// Late Night with David Letterman

Via internet volg ik nog altijd regelmatig Late Night with David Letterman. Moet wel via de digitale snelweg, want in Nederland wordt het al enige tijd niet meer uitgezonden. Jammer, want het is een late night show die uniek in zijn soort is. Zo uniek dat Hollandse tv-zenders het nog niet gelukt is om een Nederlandse variant te maken. Schier ondoenlijk ook. Om dit kracht bij te zetten, een stukje Letterman-geschiedenis: de 12 gekste Letterman momenten.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, October 05, 2007

// Het Gesprek TV - Aflevering 1

De eerste Pitchtalk is nu ook on demand beschikbaar (mijn rubriek zit rond 31 minuten).
Mijn item alleen is ook te bekijken via mijn tv-pagina.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, October 02, 2007

// Het Gesprek - De start…

Net terug van het gezellige lanceringsfeest van de nieuwe TV-zender Het Gesprek.

Vandaag is het dan dus echt begonnen. Bijna 6 miljoen mensen kunnen Het Gesprek al bekijken via tv (zie frequentietabel) en heel de wereld kan het volgen via internet.

En vanaf morgen heb ik ook mijn bescheiden plekje op deze nieuwe kwaliteitszender, want elke woensdagavond zit ik tussen 20 en 21 uur in Pitchtalk. Een programma over media, reclame en internet. In mijn onderdeel, dat halverwege het programma zit, geef ik mijn mening over de mediawereld van morgen. Ongezouten. Morgen gaan we er dus live in met de eerste uitzending. De aflevering van 10 oktober hebben we al opgenomen, maar vervolgens zal het altijd live zijn… Hier alvast de foto behorend bij de uitzending van 10 oktober.

Pitchtalk op Het Gesprek, 10 oktober 2007 met Ronnie Overgoor, Wim Andrea, Boris Veldhuyzen van Zanten, me en Arjan Snijders.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, September 19, 2007

// NBC en toegepaste widgets

Met smart zitten fans (inclusief mijn persoon) al maanden te wachten op het tweede seizoen van ‘Heroes’. Komende maandag is het dan zover, dan begint in Amerika seizoen 2 van deze crossmediale giga-successerie. Heel Amerika zit op maandag aan de buis gekluisterd, maar ook online vindt de extra content nu al gretig aftrek, via iTunes en mobiel worden vast weer mooie omzetten bereikt om over de DVD-verkoop nog maar te zwijgen. Aandacht hoeft NBC hiervoor dus niet meer te genereren, maar om er online extra ruchtbaarheid aan te geven hebben ze een leuke toegepaste widget gelanceerd, waarbij de gebruiker zichzelf 10 seconds of fame op tv kan garanderen (je kon jouw theorie uploaden, die je vervolgens in deze widget kan afspelen):

Niet verwonderlijk dus dat dit ding massaal is gedownload. Heroes is een merk en ook deze toepassing levert de zoveelste ‘Rumour around the brand’ op. De kijkcijfers, zowel op tv als online, zullen maandag weer door het plafond gaan, zoveel is zeker. Bizar dus dat Tarantino van niets weet… 
In Nederland wordt overigens seizoen 1 nu uitgezonden door RTL (donderdag 21.30 uur). En ook hier zijn al een bescheiden schare fans.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, September 06, 2007

// Concurrentie voor iTunes

Amazon Unbox, de digitale download store van de Amazon, acteert al een tijdje in de schaduw van de grote marktleider iTunes. Maar dat zou binnenkort wel eens flink kunnen veranderen aangezien de Amerikaanse tv-zender NBC heeft aangekondigd een innige samenwerking met Amazon Unbox aan te gaan. Dit betekent dat vanaf het nieuwe tv-seizoen hun series via Amazon Unbox aangeboden worden tegen $1,99 per aflevering. Dit kan grote gevolgen hebben voor iTunes aangezien ??nderde van Apple’s digitale download omzet afkomstig is uit deze NBC-content. Deze stap van NBC komt voort uit een ruzie met Apple. NBC claimt dat zij flexibele prijsstellingen willen (bijvoorbeeld korting als je een heel seizoen koopt) en Apple daar te star in is. Apple claimt op zijn beurt weer dat NBC gewoon hogere prijzen wil invoeren en dat ze daar niet aan mee willen werken. Hoe het ook zij, het is volgens mij helemaal niet slecht dat de digitale download concurrentie opgevoerd wordt ten aanzien van iTunes omdat ik zelf gemerkt heb hoe arrogant zij zich opstellen als je als tv-zender naar mogelijkheden zoekt om samen iets te doen.
Wees je trouwens wel bewust, of het nu via Unbox of iTunes gedistribueerd wordt, wij als Europeanen kunnen het sowieso niet zien, want het NBC materiaal is en blijft alleen te zien als je in de US woont. Damn skippy.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, September 04, 2007

// Buzz around the buzz

Het Amerikaanse ABC heeft een show genaamd ‘What’s The Buzz’ (onderdeel van ABC News Now) gepresenteerd door Merry Miller. Merry is niet de meest talentvolle interviewster. Zeker haar uitgelekte interview met Holly Hunter is tenenkrommend. Niet raar dat er veel reacties bij ABC binnen kwamen met ‘dat kan ik zelfs beter’. Zodoende hebben ze een wedstrijd opgezet waarbij iedereen kan bewijzen dat ze het echt beter kunnen doen als Merry.
De drie finalisten zijn inmiddels bekend (1 - 2 - 3) en, jawel, er kan gestemd worden. De winnaar mag haar (terecht) vervangen als guest host. Maar of een interactief quizje aan het falen van ??n van je presentatoren te plakken nou echt sjiek is… Arme Merry.

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, August 27, 2007

// Multimediaal muziek maken

&Serj Tankian, de frontman van System Of A Down, is drukdoende met een soloplaat. Hij wil deze plaat opvallend promoten. Daarvoor heeft hij aan allerlei digitale kunstenaars, regisseurs en schilders gevraagd om bij elk nummer een clip te maken. De door hem gekozen ‘clips’ zet hij de komende maanden op zijn website. De eerste geanimeerde clip bij zijn nummer ‘The Unthinking Majority’ kan je al op zijn webstek bekijken. Aardig extraatje.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, August 22, 2007

// Koop Een Voetbalclub

Ik heb me zojuist ingekocht bij een voetbalclub. Zowaar.
De Britse site MyFootballClub gaat binnenkort namelijk een Engelse professionele voetbalclub kopen (op dit moment vindt het merendeel van de leden dat Leeds United gekocht moet worden). Als je 35 pond inlegt word je mede-eigenaar en mag je meebeslissen over het reilen en zeilen van deze club. Het principe van deze (social network) site is simpel: zoveel mogelijk particulier geld ophalen (de teller staat nu op 1,4 miljoen pond), vervolgens een club kopen (ze zijn nu in gesprek met vier clubs) en vervolgens iedereen die ingelegd heeft een stem geven in, euh, eigenlijk alles. Toch een soort jongensdroom niet?! Dat je mee mag beslissen wie je club traint, dat je mede bepaalt wie er deze week in de spits staat of welk bier er in het stadion getapt wordt. Het is ook de bedoeling dat de leden zelf gaan scouten.
Geld komt daarnaast ook binnen door sponsordeals (EA is ingestapt) en merchandise.
Geniaal idee natuurlijk (bedacht en gemaakt door oud-journalist Will Brooks), maar ik ben voornamelijk lid geworden omdat ik wil zien hoe ze een theoretisch goed klinkend verhaal in godsnaam in de praktijk willen brengen bij een professionele voetbalclub (met al zijn eigenaardigheden van dien). Als het in de praktijk nog aardig blijkt te werken ook, kan ik toch maar mooi mijn voetbalvisie botvieren (maar of Leeds United van mijn ‘voetbalvisie’ nou echt beter van wordt is erg de vraag. Alhoewel, veel slechter dan nu kan eigenlijk niet: Leeds bezet nu de laatste plek van de League One)
Ook jij kan lid worden want sinds een week is het mogelijk om jezelf als niet-Brit in te kopen…

Signing off: Football manager Valent

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, August 15, 2007

// Inspiratie

Laat je uitgebreid inspireren.

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, August 14, 2007

// Tien(.tv) stopt…

De kogel is door de kerk: de NMa heeft de deal tussen RTL en Talpa goedgekeurd. Dit betekent dat de zender Tien vrijdagavond na twee jaar uitzenden op zwart gaat en onze digitale parels zoals Tien.tv en Dewedstrijden.tv offline gaan. Een gebeurtenis om bij stil te staan.

Deze gebeurtenis heeft allereerst als impact dat de meeste collega’s over twee weken klaar zijn. Ik zal samen met Marcel en Ton nog twee maanden doorgaan om alles aangaande Talpa Interactive af te ronden. Eind oktober is de cirkel dan echt rond. Toch vind ik het vandaag het moment om terug te kijken en te overzien wat voor een periode het nu eigenlijk was. Geen moeilijke opgave overigens, omdat ik hiervoor niet meer dan een splitsecond nodig heb: het Talpa-avontuur was namelijk een heerlijke, inspirerende, ondernemende en unieke tijd. De best bezochte omroepsite van Nederland van scratch af aan opbouwen met een geweldige groep mensen. Wie wil dat niet?!

// Inhoud
Inhoudelijk en managementmatig was het geweldig dat ik zo’n 2,5 jaar geleden aan dit alles begon en het vertrouwen en de complete vrijheid kreeg om naar eigen inzicht een afdeling van de grond af aan op te bouwen. Een content-afdeling welteverstaan, die op een nieuwe manier content fabriceerde en presenteerde. Deze werkwijze heb ik grotendeels gebaseerd op mijn ervaring bij de VPRO en MTV. Daar heb ik geleerd dat als je dynamische content (voornamelijk video) inzet je zoveel meer bereikt dan met tekst en foto’s. Jammer dat de meeste webredacteuren voornamelijk bedreven zijn in schrijven. Als je redacteuren vervolgens leert hoe te regisseren, filmen, monteren en flashen, dan heb je een redactieteam dat zo snel zulk uniek materiaal kan publiceren, dat bezoekers steevast aan hun monitor gekluisterd zitten… Het is zo stoer om te zien dat onze werkwijze van content maken nog steeds door concurrenten geadoreerd, maar slecht gekopieerd wordt.

// Succes
Ondanks dat de zender (onterecht) vaak in de hoek zat waar de klappen vielen, zijn we digitaal altijd zeer succesvol geweest. Ergo: vanaf het begin van dit jaar is Tien.tv als platform de grootste omroepsite van Nederland en draaien we zowaar break-even. Knap als je bedenkt dat bijvoorbeeld RTL een zenderaandeel heeft dat vier keer zo groot is als Tien… Daarnaast zijn we vaak de eerste in Nederland geweest met nieuwe, innovatieve toepassingen. Kijk voor een impressie dit filmpie nog eens.

// Jonge honden
Naast het succes en de ultiem inhoudelijke uitdaging was het Talpa-avontuur zo’n heerlijke tijd omdat Talpa Interactive bestaat uit jonge, innovatieve en werklustige professionals waarmee het elke dag een feest was om mee samen te werken. Zo’n creatieve en inspirerende omgeving is niet makkelijk te vinden. Daardoor maakte iedereen elkaar beter. Mooi proces om te aanschouwen. Geweldig ook om te constateren dat heel de groep zo loyaal was dat er nauwelijks verloop was. Iedereen die besmet werd met het Talpa Interactive virus, heeft dit virus ook tot de laatste dag in zijn bloed laten circuleren. Topmensen.

// Tot slot…
Zoals gezegd, een fantastische tijd waar ik met gepaste trots op terugkijk. Trots om te zien dat iedereen (en niet in de laatste plaats ikzelf) zoveel rijker geworden is in wie hij is, zowel beroepsmatig als persoonlijk. Toch zonde dat we onze plannen met Tien.tv niet verder door hebben kunnen trekken. Want klaar waren we lang nog niet.

Een dank-uiting is dan ook zeer op zijn plaats; aan iedereen bij Talpa en de Talpa-leveranciers voor deze onvergetelijke, leerzame periode! Talpa = Interactive, als nooit tevoren! Thanx y’all.
PS voor de liefhebbers: degoudenkooi.tv houden we in de lucht!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, August 11, 2007

// Groter publiek & meer omzet door online video

TV Nieuws zat in Amerika behoorlijk in het slop. In dit artikel wordt uiteengezet dat o.a. door podcast en exclusieve online video’s het Amerikaanse nieuws weer in de lift zit. Zie daar! Het begon voornamelijk met het besef van het volgende: “It’s not that audiences are disappearing; they are just changing”. Dit besef heeft niet alleen geresulteerd in het hervinden van hun publiek, maar ook extra omzet gegenereerd. Logisch verhaal natuurlijk voor ‘online professionals’; maar goed om te zien dat ‘oude media’ (wat TV nieuws toch eigenlijk nog steeds is) ook de meerwaarde inzien van online toepassingen in plaats van bang te zijn voor kannibalisme…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, August 10, 2007

// Wanted: (Crossmedia) programmadirecteur

In dit artikel wordt uiteengezet dat TV producenten op dit moment een dubbele moraal zouden hebben. Volgens dit artikel lekken TV producenten namelijk bewust aan de ene kant de eerste afleveringen van nieuwe series. En aan de andere kant zorgen TV producenten er vervolgens voor dat mensen die hetzelfde doen, maar dan via Torrent of ander P2P-dienst, voor lange tijd achter de tralies gaan (Jorge Romero moet 3 jaar brommen omdat hij de eerste vier afleveringen van ‘24’ heeft geupload)...

Ik denk dat dit helemaal niets met een dubbel moraal te maken heeft of kwade opzet. Dit komt volgens mij puur door het feit TV producenten graag de complete regie in handen houden, maar ze geen enkel benul hebben hoe ze dit voor elk afzonderlijk medium kunnen bewerkstelligen. De mensen die dit besluiten en managen zijn namelijk voor 99% oude media, TV, mensen. Je kan het hun dan ook niet kwalijk nemen dat ze uit angst handelen omdat ze compleet geen greep kunnen houden wat er met een nieuwe serie gebeurt. De mensen die nu bij TV zenders en producenten zitten weten namelijk alles over TV, maar (te) weinig over internet, mobiel en andere media.
Implementeren van een nieuwe succes serie vereist een goede crossmedia mix. Om dat te bereiken dient de verantwoordelijke persoon het antwoord te weten op vragen als: Wat zijn de do’s en dont’s van internet? Hoe creeer je een echte buzz online rond een nieuw programma? Hoe kan je mensen ook mobiel addicted krijgen aan een nieuwe serie? Hoe zorg je er voor dat mensen niet alleen via ??n medium een nieuwe serie volgen? Wanneer zijn mensen bereid te betalen voor (extra) content van die serie? etc.

Je mag op dit moment stellen dat in 9 van de 10 gevallen er op die posities de verkeerde mensen zitten. Die posities moeten bekleed worden door crossmedia mensen. Mensen die weten wat elk medium inhoudt en weten hoe je synergie krijgt in je mediamix. Daaruit vloeit vervolgens de vraag “Waarom hebben we in Nederland bijvoorbeeld nog steeds programmadirecteuren ipv crossmedia-programmadirecteuren”? Waarom is een huidige programmadirecteur alleen aansprakelijk voor content op tv en niet voor content op de andere media van zijn zender? In Amerika heb ik het nu bij welgeteld ??n zender gezien dat je een crossmediadirecteur hebt. Bij Spike TV is dus ??n iemand verantwoordelijk voor alle content (dus op tv, internet, mobiel etc). Zo hoort het! Een positie die mij overigens zeer aantrekt…

Zolang deze omslag niet gemaakt wordt, zul je deze artikelen, processen, misstanden houden. En sneuvelen er soms briljante series…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, August 09, 2007

// Eric Schmidt definieert Web 3.0

De CEO van Google, Eric Schmidt, sprak op het Seoul Digital Forum in Korea. E?n van de aanwezigen vroeg bij de vragenronde aan hem of hij Web 3.0 kon defini?ren. Schmidt gaf hierop het volgende antwoord: Web 2.0 is based on Ajax, Web 3.0 will be applications that are pieced together - with the characteristics that the applications are relatively small, the data is in the cloud, the apps can run on any device. The applications are very fast and very customizable, and furthermore they are distributed virally.
Zijn complete antwoord kan je hier zien en horen (via Koreachrunch.com):

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 40 van 44 pagina('s) « First  <  38 39 40 41 42 >  Last »