Life Files of...


Sunday, September 29, 2013

// KIJK.nl - een tussenstand

De markt is lekker in beweging. Netflix is inmiddels in Nederland beschikbaar, Videoland is onderdeel geworden van de RTL VOD (video on demand) strategie en de NPO komt met een Plus dienst. Een logisch gevolg van het veranderde mediagebruik van consumenten die de afgelopen zeven jaar duidelijk laten zien dat zij hun content willen consumeren waar, wanneer en hoe ze willen. Een mooie uitdaging om SBS ook hier in juist te positioneren. Want zoals je in de vorige blogpost kon lezen was er bij SBS Broadcasting tot en jaar geleden nog geen volledige VOD strategie. En dat is wel noodzakelijk om te overleven, zoals dat voor elke broadcaster van levensbelang is. Daarom wil ik een klein inkijkje geven in de SBS VOD-strategie en hoe die zich in de toekomst zal ontwikkelen.

// KIJK
Onze videodienst KIJK is begin 2013 soft gelaunched (lees voor meer achtergrond deze blogpost).
Laten we beginnen met wat we willen aanbieden via ons merk KIJK. Deze dienst kent inmiddels vier contentstromen:
1. Alle catchup content van SBS6, Net5 en Veronica
2. Premium content. Hiermee bedoel ik exclusieve interviews, outtakes, previews (kijkeerder) of wat al niet meer (vaak gemaakt door onze ‘nieuwe’ content producers). Dit beslaat inmiddels 40% van alle traffic, dus vooralsnog een schot in de roos.
3. Betaalde films
4. Betaalde (voornamelijk Amerikaanse) series

Een mix van content waarmee we denken onszelf uniek te kunnen positioneren. Onze ‘local content’ (oftewel eigen productie zoals een Doktor Tinus, Doris, Hart van Nederland) is alleen bij ons te bekijken. Van Amerikaanse content hebben wij het exclusieve recht om bijvoorbeeld het current season aan te bieden. In de praktijk betekent dit dat een Netflix van een serie wel oude seizoenen kan aanbieden (bijv. seizoen 1) terwijl wij van zo’n serie de current seasons (bijv seizoen 2 en 3) kunnen aanbieden. Desalniettemin moeten we unieke content die je alleen bij ons kan vinden wel blijven uitbreiden; alsmede de kwaliteit van de stream flink verhogen. HD (denk aan 3 Mbit per seconde) is de norm. Dat zullen we de komende maanden dan ook zeker doorzetten om dit voor elkaar te krijgen. Zoals het morgen te lanceren ‘Day After US’. Oftewel series zoals Marvel’s Agents of SHIELD en Arrows 1 tot 3 dagen na uitzending in de US via onze KIJKeerder dienst: lees meer.

En qua verdere toekomst: we gaan de consument de keuze geven tussen gratis en betaald.
We zullen de video content beschikbaar maken in AVOD, TVOD als SVOD.
Voor mensen die niet helemaal ingevoerd zijn in deze vaktermen:
- AVOD betekent dat je een aflevering ‘gratis’ bekijkt maar wel een pre-roll(s) of advertorial te zien krijgt.
- TVOD betekent dat je betaalt per aflevering. Zo kan je bijvoorbeeld betaald al een Doktor Tinus aflevering kijken voordat deze op televisie uitgezonden wordt (= preview).
- SVOD betekent dat je een abonnement hebt op de videodienst (zoals Spotify of Netflix) voor een vast bedrag per maand.

Wij als SBS zullen er voor zorgen dat je altijd keuze houdt: oftewel dat je gratis kan kijken (maar dan bijvoorbeeld in chunks), je betaald kan kijken per aflevering of in de toekomst een abonnement zal kunnen krijgen.

Los van dit kleine inkijkje is het ook goed te benoemen dat de flinke inhaalslag die we qua VOD aan het maken zijn, zich al vertaalt in resultaten:
KIJK zorgt voor een enorme toename in gebruikers en streamstarts (zie vorige post) op zowel online als mobiel. En de naamsbekendheid van KIJK is al 50%; terwijl de marketingcampagne hiervoor pas in oktober gaat lopen (blijkt uit onderzoek extern bureau).
Oftewel: more to come & wordt vervolgd

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// SBS transformatie - een tussenstand

Broadcasters wereldwijd zitten allemaal in een transformatieproces. Zowel in hun contentstrategie, hun distributiestrategie als de manier waarop ze daarmee geld (willen gaan) verdienen. Een logisch gevolg van de veranderde adverteerdersmarkt, consumentenmarkt, nieuwe toetreders en de verplaatsing van paid media naar owned media. Een mooie uitdaging dus om SBS van een ‘old school’ broadcaster te transformeren naar een full media bedrijf omdat dit noodzakelijk is voor de nabije toekomst. Middels deze blogpost wil ik een update geven over de flinke inhaalslag die inmiddels succesvol uitgerold is binnen SBS, de moeilijkheden die daarbij naar voren kwamen en de resultaten die inmiddels geboekt zijn. Ter lering en ter vermaak. Want hoe gaat zo’n transformatie proces bij een broadcaster in de praktijk?
onderaan deze blogpost vind je ook nog een slideshare met de samenvatting

Toen ik bij SBS Broadcasting begon ontdekte ik wat menig consument al ervoer: televisie was hier leading, digitaal was bij SBS ondergeschikt en video on demand had nog geen (hoge) prioriteit. Tot een jaar geleden kon je bijvoorbeeld de grootste shows van SBS6 - Hart van Nederland en Shownieuws - nieteens terugkijken. Als je al ergens een fragmenten van kon bekijken was het in te lage kwaliteit en zodoende was de impact van SBS binnen het video-domein kleinschalig. Social media werd niet geintegreerd ingezet, de websites waren niet video-gedreven, op vele platforms waren we niet aanwezig. Om een paar zaken te noemen… Je kan stellen dat het een goed beginpunt was om zaken ten goede te veranderen.

Natuurlijk hadden we snel low hanging fruit te pakken: bijvoorbeeld alle uitzendingen beschikbaar maken in een beeldkwaliteit die consumenten verwachten (1.5 Mbit per seconde) en social media platformen opzetten en integereren. Geen grote zaken; maar intern een revolutie. Dit waren slechts vormen van een groter geheel. Want de basis van dit veranderingsproces was de Full Media Format strategie. Een strategie die ik ontwikkeld heb in mijn tijd bij MTV, Talpa, VARA en LBi. En de kern van deze aanpak is dat je altijd het authentieke verhaal leidend laat zijn, afgestemd op je doelgroep, gebruik makend van een perfecte mediamix dat bestaat uit alle relevante platformen voor het verhaal en de doelgroep. Niet met de bedoeling impact te generen bijvoorbeeld een uurtje op televisie. Maar continu. Op een manier die aansluit bij de consumentenwensen die dan gelden; gebruik makend van de individuele krachten van elk platform.

SBS kon namelijk als geen ander het verhaal op televisie vertellen, via Net5, SBS6 en Veronica. Maar op andere (digitale) platforms verhalen vertellen en engagement creëren was geen prioriteit en daar was ook tekort aan expertise. Daarom hebben we 2012 gebruikt om deze inhaalslag te forceren. Want eerlijk is eerlijk; wij liepen achter op onze concurrenten.

Het gaat te ver alle stappen te omschrijven, maar in een notendop hebben we de inhaalslag als volgt uitgevoerd:
// 1. Reorganisate
Van een digitale afdeling (Interactive media) naar een SBS/creatie afdeling. Want het gaat niet om techniek (alleen). Het gaat er om dat je het verhaal authentiek en perfect kan creëren en vertellen, gebruikmakend van de kracht van een individueel platform in combinatie met een mediamix om je doelgroep optimaal te bereiken. Niet voor een uurtje op televisie, maar continu op het door de consument gewenste platform dus. De afdeling SBS/creatie is sindsdien als volgt georganiseerd:

// 2. Storytelling
Door deze herindeling in 2012 waren we in staat om nu wel het verhaal op alle platformen geïntegreerd te gaan creëren en vertellen. Hiervoor hebben we de drie teams (her)opgeleid:
- de content producers waren niet gewend hun verhaal in video te vertellen; dus via een snelle leerschool de gehele redactie leren filmen, leren editten en leren hoe je jouw verhaal in beeld vertelt. En natuurlijk iedereen alle do’s and dont’s eigen maken van elk individueel platform.
- techniek en design niet alleen maar laten ontwikkelen voor de standaard platformen; maar ook voor social media, game consoles en ervoor zorgen dat mensen zaken niet alleen mogen kijken maar ook mogen delen, meenemen naar hun eigen site of platform via open rss-feeds.
- regie en concept. Dit team is vooruitstrevend in aanpak; zo’n team zie je nog niet bij concurrenten. De experts in dit team zorgen allereerst voor de creatieve invulling van alle afzonderlijke Full Media Formats (wat doen we op 2nd screen?; hoe brengen we het branded verhaal in lijn met het programma? etc), maar bovenal regisseren ze. Want al onze FMF’s bestaan uit een mediamix waar een geintegreerd verhaal verteld wordt. Dus zo’n ‘regisseur’ zorgt ervoor dat het verhaal op Twitter aansluit op de Facebook actie, aanhakt bij KIJK eerder op KIJK.nl en in lijn loopt met wanneer het programma op televisie te zien is. Een nauwkeurige klus. Ook hier hebben we alle mensen intern opgeleid. Mooie uitkomst van dit regisseren was bijvoorbeeld bij Sterrenspringen dat het verhaal op Twitter al trending was, twee dagen voordat de eerste uitzending op televisie was.

// 3. Nieuwe, uitgebreidere mediamix
Het is goed dat je verhaal in alle vormen perfect kan vertellen, maar dan moet je ook de juiste media tot je beschikking hebben. Ook daar liep SBS flink achter op haar concurrenten. Daarom hard aan de weg getimmerd met de afdeling om alle relevante platformen goed ingericht en in gebruik te hebben. Zoals Facebook, Twitter, Spotify, Pinterest, Instagram, de zenderwebsites, second screen apps, geintegreerde netwerknavigatie etc. En misschien nog wel het belangrijkste platform; we hebben een uitzending gemist dienst opgezet onder de naam KIJK. Met laatste genoemde zijn we begin 2013 live gegaan. Hier kom ik in een volgende blogpost op terug.


Sinds halverwege 2013 zijn we dus perfect in staat om niet alleen het verhaal voor onszelf en adverteerders op televisie te vertellen. Nee, nu is SBS in staat om geintegreerde verhalen (oftewel geintegreerde formats) te creëren en te vertellen over alle relevante platformen heen. Niet alleen om kijkcijfers te genereren, maar vooral om connnectie en engagement (en ID’s) op te bouwen met de SBS gebruiker. Voor ons zelf of voor onze adverteerder. Of het nu gaat om conversie te bewerkstelligen in een 2nd screen app van Veronica, of premium video aan te bieden op een zenderwebsite.

Wat zijn de resultaten?
Belangrijkste is dat we door de Full Media Format strategie op alle platformen alle SBS records hebben verbroken. Impact en engagement is bijna overal met meer 100% toegenomen. Meer in detail:
1. Eerder gepubliceerde resultaten (kijkeerder, branded full mediaformats, 2ndscreen)
2. Veel groter bereik; we zijn er nog niet maar we bereiken nu 3 tot 4 miljoen unieke gebruikers per maand
3. Zijn we op de goede weg qua genereren streamstarts. van 28 miljoen in 2011, naar 45 miljoen in 2012, naar een nog veel hoger aantal in 2013
4. Zitten we zo kort na de lancering van kijk.nl al op meer dan 100.000 betalende klanten met een KIJK-ID
5. Zijn we (eindelijk) ook goed via alle mobiele devices te gebruiken
6. Social media groeit hard. In 2013 zijn we bijv bij SBS6 170% gestegen op Facebook naar 150.000 likes. Ook merken als Veronica blijven niet achter; daarom hebben we op Facebook een groei van 1700% bewerkstelligd en op Twitter 800%.
7. Qua native apps doen we het ook goed. Inmiddels zitten we over de 400.000 installments (voor sbs6, net5 en veronica samen) en hebben we over de 500.000 unieke gebruikers op onze plus-diensten. En dan moet de marketing campagne voor onze apps nog komen…

Intern zijn er dus flinke stappen gemaakt, zijn we echt de draai naar een full media bedrijf aan het maken. Dat is knap voor een bedrijf waar TV echt nog overheersend in het DNA aanwezig is. Al zijn we er nog lang niet, het is nu al een interessante weg met vele learnings. Om een paar te noemen:
1. De grootste verandering is intern. Consumenten verwachten dit namelijk allang; adverteerders zitten hier op te wachten. De grootste uitdaging is voornamelijk om een organisatie die gewend is van oudsher anders te werken hierin opgelijnd te krijgen.
2. De FMF-strategie werkt voor alle merken. Of het nu de SBS6 doelgroep is of de Veronica doelgroep; de impact is overal groot en elke consument verwacht dit van een merk.
3. Ook al hebben we de wereld veranderd in zo’n korte tijd en zijn we overal goed aanwezig; concurrentie blijft ons nog voor. Maar de basis is nu dusdanig dat we de concurrentie weer aan kunnen gaan op hetzelfde speelveld; voor zowel onze eigen titels als voor adverteerders.

Vragen? Mail me

Tot slot, de Slideshare presentation:

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, September 12, 2013

// 2nd screen in Nederland

Wat zijn de mogelijkheden van 2nd screen voor adverteerders?

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, September 09, 2013

// Nederlandse media over KIJK en KIJKEERDER

Mooi dat de Nederlandse media aanslaat op de flinke digitale inhaalslag die we de afgelopen periode bij SBS gerealiseerd hebben. Zoals afgelopen zaterdag in de Telegraaf.

Vanochtend op Nederland 1 in het programma Vandaag de Dag nog een kleine toelichting mogen geven over geesteskind ‘KIJKeerder’. Je vindt dit fragment hieronder vanaf 13.00 minuten.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, September 06, 2013

// Officiele launch nieuwe SBS apps

En yes, we zijn officieel live met onze flink uitgebreide zenderapps voor SBS6, Net5 en Veronica.

iPhone/iPad gebruikers kunnen ze hier downloaden:
- SBS6
- Net5
- Veronica

Heb je een Android telefoon of tablet dan moet je hier zijn:
- SBS6
- Net5
- Veronica

Meer info via onderstaand persbericht.

:: Persbericht

Eerder en terugkijken vergroten meerwaarde van rijke zenderbrede apps
SBS vernieuwt zender apps door toevoeging video-on-demand

Vandaag zien drie volledig vernieuwde apps van de televisiezenders SBS6, Net5 en Veronica het levenslicht. Geheel in lijn met de vorige week gepresenteerde vernieuwde zender websites voert de video-on-demand functionaliteit de boventoon in deze nieuwe apps. Kijkers en fans kunnen nu op iedere plek, wanneer ze maar willen videocontent eerder of terugkijken en daarmee nog beter in contact blijven met alles wat SBS te bieden heeft. Wederom een belangrijke stap binnen de full media format strategie van het bedrijf dat de laatste tijd haar digitale fundament in razend tempo opnieuw heeft opgebouwd.

Vorig jaar lanceerde SBS bij alle drie haar televisie zenders een tweede scherm dat zeven dagen per week, gedurende de hele avond een verrijking bood op wat er op televisie te zien was. Het bleek al snel een succes en SBS beloofde dat de apps de komende tijd alleen maar verder uitgebreid zouden gaan worden. En dat is nu gebeurd.

SBS neemt de rol van de kijker erg serieus en voegt met het vernieuwen en doorontwikkelen van haar zender apps dan ook meteen de daad bij het woord. Er is namelijk goed geluisterd naar de feedback van alle gebruikers die aan gaven een terugkijk functionaliteit binnen de bestaande zender apps te missen. En daar was SBS het helemaal mee eens. Die terugkijk functionaliteit is, samen met een tweede scherm optie voor SBS6, uitgebreide Twitter livestream en een overzichtelijke tv-gids nu verwerkt in één gebruiksvriendelijke app die geschikt is voor smartphones en tablet met het iOS of Android besturingsysteem. Voor iedereen die niet over zo’n mobiel apparaat beschikt zijn alle functionaliteiten die we in de apps bieden ook gewoon beschikbaar via de websites van de zenders.

De apps zijn net als de vorige week vernieuwde zender websites met een herkenbaar gezicht wederom overduidelijk onderdeel van dezelfde familie en de strategie die in het afgelopen jaar goed vorm heeft gekregen. Edwin Valent, Creatief Directeur van SBS: “Bij de lancering van de zenderbrede tweede schermen, inmiddels een jaar geleden, wilden we iets unieks in de markt zetten omdat veel tv-programma’s toentertijd werden voorzien van een eigen tweede scherm zonder daarmee echt waarde toe te voegen. Wij hebben er toen dan ook voor gekozen om een tweede scherm te ontwikkelen waarbij we niet slechts een aantal weken op een specifieke avond verrijking bieden, maar juist het hele jaar door, zeven dagen in de week. En dat bleek een schot in de roos. Kijkers en fans gaven aan dat ze programma’s, clips en andere video content graag terug zouden zien in de volgende versie van de apps. En dat hebben we nu toegevoegd. We hebben dit moment tevens gebruikt om de apps verder te optimaliseren en te voorzien van een fris nieuw design dat perfect aansluit bij de nieuwe zendersites en ons video-on-demand platform KIJK.nl”.

Zoals beloofd volgt later dit jaar de uitrol van de voor mobiele apparaten geoptimaliseerde zendersites. Voorlopig is daarmee de cirkel rond, maar met de veranderende consument en dito medialandschap weet je natuurlijk maar nooit.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, September 05, 2013

// Amsterdam Fashion Week SBS/creatie

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, September 02, 2013

// Nieuwe zender apps SBS

Ssstttt…. Woensdag is officiele lancering van onze native zenderapps voor SBS6, Net5 en Veronica, maar sinds 20.00 uur kan je ze al stiekem downen.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, August 28, 2013

// Nieuwe SBS zendersites gelanceerd!

Heugelijk nieuws: vannacht zijn we succesvol live gegaan met onze nieuwe zender websites en uniforme navigatie.

Check it out: SBS6 // Net5 // Veronica

Deze nieuwe sites zorgen voor een complete integratie met al onze andere digitale kanalen zoals KIJK.nl en social media kanalen en zullen er tevens voor zorgen dat we veel beter onze video-content over de bühne krijgen. En last but not least: deze sites bieden ons veel meer commerciële mogelijkheden.

Mocht je tijdens het surfen iets tegenkomen: laat het ons weten.


:: Persbericht ::

28 augustus 2013

Belangrijke stap in transformatie tot full media bedrijf
SBS lanceert vernieuwde websites voor al haar zenders

De start van het nieuwe tv-seizoen brengt de kijkers van SBS6, Net5 en Veronica naast nieuwe tv-programma’s vanaf vandaag ook drie volledig vernieuwde zender websites. De nieuwe websites vormen het startpunt, middelpunt en eindpunt voor kijkers en fans doordat het video-on-demand platform KIJK en de tweede schermen volledig zijn geïntegreerd. Hierdoor kan iedereen op elk moment van de dag in contact blijven met alle merken van SBS.

Eerder dit jaar lanceerde SBS het video-on-demand platform KIJK en de zenderbrede tweede schermen bij al haar tv-zenders. De lancering van nieuwe websites is dan ook een logische volgende stap binnen de uitrol van de full media format strategie waar SBS zich al een jaar met volle overgave op richt. Binnen deze strategie kijkt SBS goed naar wat haar verhaal is, aan wie ze dat wil vertellen en wat daarvoor de ideale mediamix is. Een paar simpele vragen die de basis vormen voor een aanpak waarbij de kijker en gebruiker centraal staan en waarmee de rol die content speelt in hun levens steeds belangrijker en groter wordt gemaakt.

SBS neemt de rol van de kijker erg serieus en vindt hun mening van cruciaal belang. Er is veel tijd gestoken in de integratie van KIJK en de tweede schermen. Ook de social media kanalen zijn op de nieuwe websites zo ingericht dat SBS nog beter en vaker de dialoog aan kan gaan met haar kijkers en bezoekers. Op deze manier kunnen zij op ieder moment van de dag vinden wat ze zoeken.

“Alles komt samen op de nieuwe websites. We bieden met de diepe integratie van onze andere belangrijke SBS-merken zoals Hart van Nederland, Shownieuws en Piets Weer, video’s en clips van het video-on-demand platform KIJK, zenderbrede tweede schermen en diverse social media streams altijd up-to-date en relevante content. Daarnaast klik je door het gebruik van de overkoepelende navigatiebalk en menustructuur over alle platformen ook nog eens eenvoudig door naar al deze andere kanalen en merken zonder aan gebruiksvriendelijkheid in te boeten”, aldus Edwin Valent, Creatief Directeur van SBS.

De nieuwe zender websites zijn onmiskenbaar lid van dezelfde familie, maar hebben zeker ook een eigen gezicht meegekregen. Een design dat samen met de vernieuwde techniek aan de achterkant de tand des tijds de aankomende jaren moeiteloos kan doorstaan. Volgens Valent zijn de nieuwe zender websites een kijkje in de toekomst waarin video en gebruikersgemak een grote rol zullen spelen: “We hebben in een relatief korte periode video-on-demand leading gemaakt op onze platformen. Dat zien we dan ook terug in het gebruik en de cijfers, waaruit blijkt dat bezoekers naast het terugkijken van programma’s ook veelal komen voor de exclusieve fragmenten, betaalde films en series en de nieuwe service ‘KIJK eerder’. Hiermee krijgen kijkers de kans om hun favoriete serie of tv-programma al te bekijken voordat ze op tv zijn uitgezonden. Dit op zich zijn al mooie resultaten, maar het is vooral een mooie opmaat naar wat we in de toekomst nog allemaal gaan uitrollen.”

In september volgt nog de uitrol van de geoptimaliseerde sites voor mobiele apparaten en vernieuwde zenderbrede tweede schermen die zich net als de nieuwe zender websites meer en meer focussen op video consumptie en de verrijking van de tv-programma’s.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, August 22, 2013

// Sneak Peek - The new SBS websites

[this post is English only]

In the coming weeks we will launch our new SBS6, Net5 and Veronica websites…
A quick impression of what you can expect:

Stay tuned.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, June 04, 2013

// Why YouTube is a bum deal for content creators

Interesting article about why you should NOT be on YouTube as a content creator.

I Ain’t Gonna Work On YouTube’s Farm No More” @ Launch

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, May 12, 2013

// Coava, a case study of Storytelling

Coava is a coffee-roasting company from Portland, Oregon. A company that loves to tell the ‘coffee-story’. As a matter of fact Coava is the subject of an online course of digital storytelling. You’ll find the four parts of this online course here.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, May 11, 2013

// Death Grips live @melkweg

Represent net als ik bij Death Grips. Vanavond @Melkweg.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, April 06, 2013

// Ben Frost live

Vanavond naar Ben Frost @Bimhuis. Gaat mij benieuwen of ik dat ga diggen.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, March 31, 2013

// Street Storytelling: New York Rap Quotes

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, March 20, 2013

// New @ SBS

Veel gebeurd de afgelopen weken bij SBS Broadcasting.
Ondanks de hectiek gebeuren er heel veel goede dingen. Zo zijn we als sbs/creatie gisteren live gegaan met onze embedded (Brightcove) player. Want wat is de full media format strategy als je content niet eens kan delen?! Duurde langer dan gewenst, maar dat had vooral een technisch reden. We zitten ‘vast’ aan de Brightcove player en die ondersteunde die functionaliteit (nog) niet die wij wilden. Daarom hebben we het zelf ontwikkeld, dus vanaf vandaag gewoon alles gratis mee te nemen:Verder gaat het cijfer-technisch goed met onze nieuwe (digitale) producten. En ook leuk dat niet alleen het ‘negatieve’ nieuws tav SBS wordt opgepakt, maar ook zulke zaken de media bereiken. Zoals bij Broadcast magazine.
Onze tweede scherm PLUS zit over de 200.000 downloads en dat gecombineerd met onze webversie levert per maand minimaal 250.000 unieke gebruikers op. Ook ons net gelanceerde KIJK platform heeft een vliegende start. Goede reacties, in zo’n korte tijd al 1 miljoen gebruikers met gemiddeld 2,5 streamstart per gebruiker. En, ook fijn, gebruikers weten de betaalde content op waarde te schatten. Verder is ons social media bereik in een jaar tijd 300% gestegen en zijn onze videostreams verdubbeld. En hetgeen ik eigenlijk nog het meest blij mee ben, is dat wanneer het op tv niet zo’n goede avond is, mensen ons wel digitaal blijven vinden. Want qua engagement en bereik groeien we nog steeds.

Tot slot, hierover sprak ik gisteren ook met Jurgen van den Berg in het Radio 1 programma Lunch. Stream vind je hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 2 van 44 pagina('s)  <  1 2 3 4 >  Last »