Life Files of...


Sunday, June 21, 2009

// Wimbledon 2009 digitaal, maar niet voor mac?

Zeker digitaal is de tenniswereld de afgelopen jaren flink veranderd. De ATP Tour heeft online flinke stappen gemaakt en de Grand Slam toernooien proberen de laatste jaren ook allerlei nieuwe (video) business cases uit. Ik schreef anderhalf jaar geleden dit stuk al over de Australian Open.

De digitale Grand Slam voorloper, Wimbledon, gaat morgen weer van start en ook de organisatie pakt getrouw weer flink uit. Bekende onderdelen als iPhone apps, fanbooks, online radio, foto’s en VOD’s zijn natuurlijk de komende twee weken rijkelijk aanwezig. Alsmede de betaalde videodienst waarmee je online via 6 streams niets hoeft te missen. In 2006 zijn ze hiermee voorzichtig begonnen en ik wil graag ervaren hoe ver ze in 2009 zijn. Heb dus beschaafd 30 dollar betaald om te bezien hoe zij het dit jaar aanpakken. En of er nieuwigheden toegevoegd worden.

En dan begint de ellende: ondanks dat er duidelijk op de site staat vermeld dat deze dienst zowel voor PC als MAC is, blijkt na betaling en activatie van mijn live-abonnement toch dat ik als Apple gebruiker er niet op kom. Hetzelfde geneuzel als altijd: je moet internet explorer 6.0 hebben (en voor MAC is er nooit een hogere versie van IE uitgebracht dan 5.2), windows media player (want DRM) en Flash Player 10. Je zou verwachten dat de laatste twee eisen moeten lukken. Via Flip4mac moet je kunnen kijken (als de DRM niet te ‘nieuw’ is) via je QuickTime (pro) en flash player 10 heb ik er natuurlijk op staan. FAQ’s geven vooralsnog weinig hoop. Die zeggen doodsimpel dat het voor een mac gewoon niet werkt. Lekker dat je dat pas zegt na betaling.

En nu? In principe zou je als abonnee nu al moeten kunnen testen, maar ik hou nog steeds zwart beeld. Toch ga ik er met mijn positieve inborst vanuit dat het me lukt met Flip4mac, een DRM-oplossing en een geschikte browser om de boel aan te praat te krijgen op mijn Macbook Pro. Het blijft dus wel even afwachten tot de beelden echt goed doorkomen om te kunnen testen. Dus laat Wimbledon maar snel beginnen, niet omdat ik nou zo zit te trappelen om de openingswedstrijd Lu - Federer, maar omdat ik deze betaalde videodienst ook werkend wil krijgen voor mac-gebruikers. Fora geven me overigens weinig hoop…

Ook al is de kans klein, als ik het aan de praat krijg vind je het hier. En alle ander bevindingen over deze video business case vind je natuurlijk ook op edwinvalent.nl.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Wimbledon 2009 digitaal, ook voor op de mac! Vorige: / Film op Vaderdag
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  06/26  om  10:46 AM

Het mooiste om naar Wimbeldon te kijken is over een schoteltje. Met een Engelse ontvanger kan je ook interactief kijken door middel van de rode knop en kan je de wedstrijd selecteren welke jij belangrijk vind. Ook is het mogelijk om gratis naar HD ontvangst van de BBC te kijken met amazing pictures.

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  06/27  om  03:47 PM

Oe, dat klinkt goed ja.

Klinkt als de betere versie van Sport 1 waar ik overigens ook al erg tevreden over ben.

Zij hebben vier kanalen in de lucht voor Wimbledon met de vier belangrijkste wedstrijden. Maar ik heb geen HD, dat is natuurlijk extra vet.
Nadeel bij Sport 1 (voor sommige mensen dan toch) is dat alleen op het eerste kanaal Nederlands commentaar is (Jan Siemerink). Bij de andere kanalen pluggen ze het BBC-commentaar door.

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.