Life Files of...


Saturday, December 19, 2009

// VARA Yahoo! Widget

Op de valreep van 2009 nog snel een nieuwtje:
Met een beetje geluk komen wij als VARA Nieuwe Media dit jaar nog als eerste Publieke Omroep met een Yahoo! TV-Widget voor Connected TV. Wat? Connected TV? Yahoo! TV Widget? Check even deze uitlegvideo:


Zoals je ziet wordt Vroege Vogels de eerste gelukkige. Momenteel ligt de door ons zelf gebouwde applicatie ter goedkeuring bij Yahoo! Amerika. Verwachting is dat deze snel goedgekeurd wordt, wat betekent dat als je binnenkort een Samsung, LG of Sony TV met Media 2.0 mogelijkheden koopt, je gratis en simpel gebruik kan maken van deze widget.
Ik ben ervan overtuigd dat Yahoo! Connected TV eindelijk een manier is om op een logische wijze een internettoepassing te integreren in ons oude vertrouwde toestel. Zoals je misschien weet hebben we ook geexperimenteerd met de walled garden van Philips NET TV. Maar dat is volgens mij niet ‘the way to go”; het is te weinig geintegreerd in de tv-beleving.
Deze Yahoo! widget werkt veel intiutiever, je kan het gewoon gebruiken terwijl het tv-beeld doorloopt en het is heel makkelijk te navigeren. En daarbij is Connected TV te gebruiken op allerlei TV-merken, want in 2010 komen er nog veel meer bij die Media 2.0 ondersteunen.

In ieder geval bere-interessant om te zien hoe het gebruik in Nederland zich gaat ontwikkelen en hoe jullie gebruik gaan maken van deze Vroege Vogels widget… To be continued.

Voor meer info over Connected TV check de site van Yahoo!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Lijstjes 2009 - #1 De Film Top 10 Vorige: / VARA Nieuwe Media kerstgroet
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  12/20  om  10:29 AM

Eddie, mooi initiatief. Heb je dit interview wel eens gezien?

http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/miMedia/2009/week50/do_2345_erik_huggers.avi_plain.xml

Gaat over het Canvas platform wat BBC aan het ontwikkelen is. Olv een Nederlander dus.

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  12/21  om  03:24 PM

Koel!
Gonna check that!

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.