Life Files of...


Tuesday, January 13, 2009

// TV maken met een laptop + blackberry + skype

Al meer dan 5 jaar verkondig ik het woord: dat je met heel weinig middelen en de juiste kennis goede TV kan maken. Nu bij de VARA. Daarvoor bij MTV, bij Talpa en bij de VPRO. Bij laatst genoemde heb ik bijvoorbeeld in mijn eentje een compleet TV seizoen van 10 afleveringen BRUUT! gemaakt met alleen een computer, een camera en wat geduld.

Online wordt deze manier van werken steeds vaker en vaker gebruikt. Alleen bij de oude media (lees Televisie) blijven ze tot op heden vaak zeer angstig om deze trend te vertalen naar mogelijkheden voor hun eigen medium. Standaard wordt er wereldwijd namelijk nog altijd volgens het aloude concept gewerkt: een ENG-ploeg, een satellietwagen, een regisseur, een technicus en waar mogelijk een presentator. Aan de basis van televisie maken worden zelden getornd…

Daarom stemt dit nieuwtje uit Amerika me zo blij: de Amerikaanse TV zender WTSP-TV heeft namelijk een deel van de verslaggeving van een National College Footbal Championship wedstrijd gedaan met ??n dame, Janie Porter, die haar laptop bij zich had, een blackberry en Skype! Niks geen techneuten, ENG-ploegen en satellietwagens. Deze vaste presentatrice van WTSP klapt gewoon haar laptopje open en ze gaat de buis op. Niet alleen goedkoper, effici?nter en sneller maar ook qua beeldkwaliteit erg goed.

Check it out:

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Australian Open Widget Vorige: / Radio Kassa - Uitzending 20
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  01/16  om  11:33 PM

[removed]void(0); test

heb net een cms update gedaan, kijken of het allemaal nog werkt.

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.