Life Files of...


Friday, January 02, 2009

// Mijn lijsten van 2008 :: De beste TV-series

Vandaag ga ik weer verder met het jaar 2008 af te sluiten en wel door mijn Top 5 van favoriete TV-series van dit jaar op te sommen. Ook deze lijst was relatief makkelijk te maken, vooral de nummer 1 stak er met kop en schouders boven uit: de geweldige Koreaanse serie “The First Shop Of Coffee Prince”. Alleen te bekijken via torrent, want buiten Azi? is ‘ie nog niet op tv geweest. In Zuid-Korea werd deze serie in de 2e helft van 2007 uitgezonden. Mega-succes. Internationaal is hij pas in 2008 uitgekomen, daarom staat Coffee Prince in dit jaarlijstje.

Verder ben ik dit jaar verslaafd geraakt aan de comedies How I Met Your Mother & 30 Rock. Vooral de waardering voor de laatst genoemde wordt breed gedragen. De serie met ‘de vrouw van 2008’ Tina Fey wint de ene prijs na de andere (al blijft het lastig om 30 Rock te bekijken zonder aan Sarah Palin te denken). How I Met Your Mother is (nog) niet te zien in Nederland. 30 Rock gelukkig wel; dagelijks via Comedy Central.

Op drie in mijn lijst staat Fight Quest (te zien in Nederland via Discovery Channel). Een topdocumentaire over twee Amerikanen die de wereld rondreizen om zich lokale vechtkunsten te laten aanmeten. Zij hebben zelf een vechtachtergrond en kunnen zich soms meer dan aardig weren tegen de lokale toppers. Mijn vechtsport-hart gaat door deze serie in ieder geval een stuk harder kloppen.

Tot slot de mooie, sfeervolle serie over een New Yorks downtown reclamebureau uit de jaren 60 getiteld Mad Men. VARA gaat deze serie overigens dit jaar uitzenden.

Resumerend,
Mijn TOP 5 TV-series 2008:
1. The First Shop Of Coffee Prince
2. How I Met Your Mother
3. Fight Quest
4. 30 Rock
5. Mad Men

:: The First Shop Of Coffee Prince

:: How I Met Your Mother

:: Fight Quest

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Lexy.com: podcasts - maar dan anders Vorige: / Radio Kassa - Uitzending 18

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.