Life Files of...


Friday, July 17, 2009

// Teletekst vs Teletext

In de week dat Intomart/Gfk bekend maakte dat Teletekst onverminderd populair is in Nederland, maakte downunder Seven bekend dat de Australische tegenhanger, genaamd Austext, binnenkort in zijn geheel gaat stoppen. De voornaamste redenen die aangedragen worden zijn dat Seven denkt dat mensen hun informatie nu via internet binnen halen en ze deze ‘oude’ dienst niet meer nodig hebben. Ook de kosten om Austext in de lucht te houden waren te hoog geworden aangezien ze nog via oude systemen werkten.

Misschien moeten ze voor de stopzetting op 30 september de conclusies van dit Nederlands onderzoek doornemen, want ze zullen zeker met hun oren klapperen als ze horen dat in Nederland de jongeren van 13 - 19 jaar het meeste gebruik maken van Teletekst. En dat teletekst in Nederland heel erg veel via internet en mobiel bezocht wordt. Het is in Nederland een serieus platform waar goed geld aan verdiend wordt.

Wie weet komen ze dan tot de conclusie dat stopzetting niet het antwoord is, maar je beter over kan gaan tot herdefinitie van de Austext-dienst waar ze vervolgens ook een winstgevend business model aan kunnen hangen…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Film & muziekinspiratie Vorige: / John Butler in Nederland!

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.