Life Files of...


Monday, March 31, 2008

// Soko

Mooi.
Soko is de artiestennaam van de Franse actrice en zangeres St?phanie Sokolinski. Haar muzikale erfgoed beperkt zich nog maar tot vijf nummers op de EP ‘Not Sokute’, maar het heeft er alle schijn van dat ze cult wordt. Op die EP staat namelijk een geniaal nummer: I’ll Kill Her! (lees de songtekst hier). Ze heeft het nummer gemaakt voor de lol, zodat ze het kon aanbieden aan vrienden op haar MySpace-Account. Zodoende is er verder niks van, geen videoclip of iets dergelijks (ondertussen overigens wel een akoestische versie; zie onderaan dit bericht).
Het mooie is dat dit nummer in Denemarken via Myspace door een radioshow is opgepakt. Maar het is echt de wereld in geholpen door, kan bijna ook niet anders, Triple J in Australi?. Dit radiostation, waar ik zelf een paar jaar geleden rondgelopen heb, heeft in de persoon van Rosie Beaton, dit nummer gedraaid en vervolgens werd ‘t het meest aangevraagde nummer voor weken in Rosie’s show (mooi moment om mijn interview met Rosie Beaton nog een keer te pluggen). Dit alles heeft er nog niet voor gezorgd dat ze in haar geboorteland is doorgebroken. Maar Studio Brussel heeft het nummer nu opgepakt en Nederland doet bescheiden mee doordat St?phanie optrad op o.a. Noorderslag en omdat Rob Stenders haar nummer ook regelmatig draait…
Desondanks heeft Soko nog geen (groot) platenlabel achter zich, want volgens eigen zeggen: ?I don?t want to sign now because I think it?s really rushed.?
Mooi.

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Google lonkt naar tv Vorige: / Test jouw site op alle browsers

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.