Life Files of...


Sunday, July 06, 2008

// SCAN mee

In televisieland is het dan misschien zomerstop, wij als VARA Nieuwe Media schakelen gewoon nog ff door. Zo hebben we afgelopen week een eigen groot project, dus los van een VARA-programma, gelanceerd met de naam SCAN.
Wat is SCAN?

::: Persbericht :::

Omroepvereniging VARA lanceert SCAN: een journalistieke online gids. SCAN scant het internet en andere media op opmerkelijke inhoud en presenteert die op een prikkelende, VARA-eigen, manier.

Je kunt het een journalistieke gids-op-internet noemen. Of een weblog plus. Een online magazine, kan ook. SCAN (scan.vara.nl) belicht opvallende fenomenen op internet en opmerkelijke voorvallen in de ?oude? media. SCAN geeft een gekantelde blik op het dagelijkse nieuws, maar heeft ook aandacht voor zaken die zich buiten de traditionele journalistieke waan van de dag afspelen. En giet dat in videocolumns en geschreven stukjes (of blogs). Met een visie die VARA-eigen is.

Dus: in een mix van luchtig en serieus. Soms grappige fenomenen belichtend, dan weer maatschappelijke issues aan de kaak stellend. Nooit voorschrijvend hoe of wat te denken, maar af en toe wel tot nadenken stemmend. En altijd op zoek naar een palet van meningen over actuele kwesties.

Waaruit bestaat Scan?
Uit een aantal onderdelen. Wekelijks is er SCAN TV: een videocolumn die een eigen kijk biedt op ontwikkelingen als online gokken of groeiende anonimiteit. Maar ook op een mediahype als de lancering van de IPhone.

Het onderdeel Blogslect geeft een overzicht van uiteenlopende meningen over een controversieel actueel thema. Meningen afkomstig van bloggende politici, maar bijvoorbeeld ook van betrokken burgers met een specialistische kijk op dat specifieke onderwerp.

SCAN Fragment presenteert de meest opmerkelijke tv-fragmenten van de afgelopen dagen op een rij. Juist die stukjes waar iedereen het over heeft, maar die je misschien nog niet hebt gezien of nog eens terug wilt zien. En dankzij de Nieuwsticker verlies je geen moment het meest actuele nieuws uit het oog. 

Sandwichmodel
Edwin Valent, hoofd nieuwe media: ?In dit tijdperk van multitasking en zappen hebben veel mensen het gevoel dat ze door tijdgebrek dingen missen. Met SCAN spelen we daar op in. De mix van luchtige en serieuzere content is typisch VARA. Met een beetje fantasie kun je het zien als het aloude sandwichmodel vertaald naar internet.?

Bezoekers spelen op SCAN een belangrijke rol. Ze kunnen op verschillende manieren reageren. Bijvoorbeeld hun goed- of afkeuring laten blijken door middel van thumbs up en thumbs down. Of zelf een reactie geven op de geboden inhoud. Maar ook: tips aandragen voor videocolumns, fragmenten en blogs.

SCAN. Filtert, gidst, verrast.
SCAN mee

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / What Happened To The Passion? Vorige: / VARA Flashplayer

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.