Life Files of...


Monday, May 25, 2009

// Ride The City

Een typisch Nederlandse bezigheid is natuurlijk fietsen. Ondanks de drukte wordt ook in New York relatief veel gebruik gemaakt van het ijzeren ros. Alleen worden hier in New York de fietsers digitaal beter bediend, want afgelopen zaterdag is een uber-goede fietsenplanner voor deze stad gelanceerd: RideTheCity.com. Geen overbodige luxe, want hier kan je niet zoals in Amsterdam zomaar overal fietsen.

De site werkt heel simpel: gewoon vertrekpunt en eindpunt invullen en vervolgens geeft de planner jou de veiligste (en plezierigste) route. Dus de planner zorgt ervoor dat je niet teveel last hebt van auto’s. Mocht je dat overigens geen probleem vinden kan je ook voor de snelste route gaan… Verder biedt RideTheCity een sms-dienst zodat je tijdens het fietsen nog kan spieken of je goed rijdt. De site ondersteunt overigens ook nog meerdere talen.

Een site dus waar Nederlandse planner-sites een puntje aan kunnen zuigen, want in Nederland blijft het nog behelpen. Al heb je in Nederland wel weer veel recreatieve route-sites. Klik hier, hier, hier en hier voor een paar Nederlandse initiatieven of hier voor een overzicht. Dus fietsroutesitebouwers: laat je inspireren!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Radio Kassa New York - Uitzending 36 Vorige: / Radio Kassa New York - Uitzending 35
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  05/27  om  06:18 PM

Ziet er inderdaad heel mooi uit en werkt lekker snel, maar onderschat de Nederlandse fietsroutesitebouwers niet.

Op de website van de Fietsersbond staan niet alleen recreatieve fietsplanners, maar inmiddels ook zes provinciale planners voor dagelijkse fietstochten in de stad of in de regio, bijvoorbeeld naar je werk.

In de eerste plaats geven ze uiteraard de snelste verbinding, maar de meeste planners houden ook rekening met je persoonlijke voorkeuren, bijvoorbeeld alleen over fietspaden rijden of zoveel mogelijk natuur aandoen.

Een hele fijne klus natuurlijk om dit allemaal in kaart te brengen. De Fietsersbond wordt gelukkig geholpen door honderden vrijwilligers.

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.