Life Files of...


Thursday, January 13, 2011

// Red Bull Boston’s Got Wings - branded content

[this post is Dutch only]

Zoals ik een tijdje terug hier al schreef heeft Red Bull het schoolvoorbeeld gegeven van hoe je door authentiek gecreëerde content een nieuwe doelgroep kan bereiken. Ze deden dit door een eigen straatvariant van basketbal te introduceren via NBA-held en Boston Celtics speler Rajon Rondo. Overigens niet via hun ‘eigen kanalen’ maar via het ‘stoere’ Dime Magazine.

Nu heeft dit geslaagde project een soort van vervolg gekregen: Boston’s Got Wings.

// What’s the deal now?
Rondo legt het zelf haarfijn uit:

Oftewel, voor elke ‘steal’ die hij tijdens een officiële NBA-wedstrijd maakt doneert Red Bull $500. Als hij dertig steals heeft gemaakt wordt het complete bedrag ($15.000) ingezet om één van de vele basketbalveldjes in Boston op te knappen. Inmiddels heeft Rondo meer dan 60 steals en wordt het tweede park al opgeknapt. Het aardige is dat ‘de community’ (dus ook jij) mee kan stemmen waar het geld van de komende 30 steals naar toe moet gaan. Stemmen kan via deze website. Op het moment dat Rondo zijn negentigste steal maakt wordt er gekeken welk veldje de meeste stemmen heeft…

Later deze week gaat Red Bull nog iets toevoegen om nog meer interactie met de gebruiker te krijgen. Details nog niet bekend.

// Resumerend
De conclusie die ik bij 2on2 Revolution Tour had is eigenlijk ook hierop van toepassing - al is dit project natuurlijk veel kleinschaliger en lokaler: je creëert iets nieuws, je claimt het als brand op een slimme manier (naamgeving + boegbeelden), je laat mensen interacteren en voordat je het weet heb je een mooie, postieve hype in een niche-markt. De doelgroep die je daarvoor zo moeilijk kon bereiken staat binnenkort op een veldje te spelen dat de naam van Rondo (Red Bull) draagt. Je maakt geen reclame, maar creëert iets - met inspraak van je doelgroep - waar de community echt iets aan heeft in ‘real-life’. En dit allemaal door dicht bij de merkbeleving van Red Bull te blijven. Knap.

// Meer info
Dime Magazine doet verslag (waarschijnlijk is hun rol bijn 2on2 revolution tour bevallen): Boston’s Got Wings

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Facebook geeft finale doodsteek aan muziekindustrie Vorige: / 22tracks.com - metal

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.