Life Files of...


Wednesday, October 22, 2008

// Radio Kassa - Uitzending 9

Deze week gewoon weer vanuit de studio. Vandaag met Simone, vanaf 16.15 uur in Radio Kassa op Radio 1.

Ik sta deze week nog even stil bij Skype. eBay, eigenaar van Skype, maakte namelijk nogal wat cijfers bekend (370 miljoen geregistreerde bezoekers / gemiddeld 13 miljoen mensen tegelijk online).

Verder staat deze uitzending voornamelijk in het teken van live video streamen via je mobiel. Qik.com is daar een voorloper in. Ik test dit product al een behoorlijke tijd en Qik is gewoon handig en leuk om te gebruiken. Want met dit stukje software op je mobiel kan je overal en altijd direct live streamen via je eigen internetpagina. Er komen steeds meer alternatieven voor Qik; ook vanuit Nederland. We hadden al het Nederlandse livecastr.com en vanaf gisteren is ook Liveskope.com in beta gegaan.
Deze Rotterdamse jongens van Liveskope heb ik onlangs gesproken en ik ben onder de indruk van hun concept. Ze kunnen mijn inziens zeker gaan concurreren met Qik en consorten… Als je dit live video streamen via je mobiel leuk vindt om te doen: andere alternatieven zijn Kyte en Bambuser.
Ik ga proberen tijdens de uitzending live te gaan zodat je de uitzending kan meemaken via mijn mobiel. Om live te kijken, zie post boven!

En tot slot gaan we het nog even kort hebben over bloggen. Niet over het blij bijhouden van online dagboekjes van mensen, nee, ik ga het hebben over bloggende planten. Niet verwonderlijk dat dit uit Japan komt natuurlijk, want het leven van een plant is daar live te volgen...

NB de uitzending van Radio Kassa vind je kort na 16.30 uur hier.
Alleen mijn rubriek hoor je hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Volg Radio Kassa vandaag live via mijn mobiel... Vorige: / Sling.com concurrent voor Hulu & Joost?

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.