Life Files of...


Wednesday, October 08, 2008

// Radio Kassa - Uitzending 7

Afgelopen nacht was het tweede debat tussen McCain en Obama… Oftewel nog een kleine maand en de Amerikaanse verkiezingen staan voor de deur! Over het digitale ?mfeld van deze verkiezingen heb ik het straks in Radio Kassa op Radio 1.

Zo zijn er allerlei instanties bezig om de jeugd op 4 november naar de stembus te krijgen. Want van deze groep stemmen er relatief weinig. Een paar weken geleden had ik het in Radio Kassa al over de nieuwe film van Michael Moore, Slackers Uprising, die in zijn geheel in het teken staat van het stemgedrag van Amerikaanse jongeren in 2004. Via deze website kunnen Canadezen en Amerikanen gratis deze film bekijken. Mocht je niet in Canada of Amerika wonen en toch de film willen zien; dan zijn er voldoende alternatieven.

Anywayz, jongeren naar de stembus krijgen dus. Hiervoor zijn diverse initiatieven opgezet die inspelen op het feit dat, alvorens je ?berhaupt mag stemmen, je als Amerikaan eerst moet registeren. En dit inschrijven moet dertig dagen voor de verkiezingen. Dus als je jongeren op 4 november wil mobiliseren, moet je ze een maand daarvoor massaal laten inschrijven. Daarom zijn allerlei funky sites in de lucht zoals declareyourself.com en rockthevote.com. Laatst genoemde heeft zelfs een samenwerkingsverband met Microsoft, die er voor zorgt dat jongeren zich ook via hun XBoX kunnen registreren, tussen het gamen door…

Er zijn niet alleen sites die je naar de stembus willen duwen, maar ook allerlei informatieve platforms die voor iedereen interessant zijn:
- mydebates.org: uitleg over onderwerpen en de meningen daarover van de verschillende kandidaten;
- factcheck.org: hier kan je checken hoe consequent jouw kandidaat is ten aanzien van een bepaald onderwerp;
- maplight.org: zie hier
- everymomentnow (thanx Han!): welke kandidaat is per dag het meest in het nieuws en krijgt de meeste media-aandacht?

Een mooie conclusie is toch wel dat na de tv-president Kennedy (versloeg in de jaren zestig Nixon omdat hij veel beter over kwam op tv), Obama de eerste internet-president kan worden. Obama heeft namelijk een zeer uitgebreide internetstrategie, veel meer dan McCain die er digitaal maar achteraan hobbelt. Zo is Obama aanwezig op Facebook, Myspace, LinkedIn en noem maar op. Heeft hij een groot deel van zijn campagnegeld ingezameld via zijn website (waardoor hij veel minder afhankelijk wordt van geldschieters), heeft hij eigen digitaal tv-kanaaltje en heeft hij zelfs apps gelanceerd voor de iPhone en iPod… Maar of hij met deze strategie ook de winst pakt, is nog te bezien. Want voornamelijk de jonge doelgroep gebruikt deze digitale mogelijkheden en die, tja, die hebben dus nog moeite om naar de stembus te gaan…

NB De uitzending van Radio Kassa vind je kort na 16.30 uur hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Ernst-Paul Hasselbach Vorige: / Buck 65 & Nova Scotia
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  10/10  om  01:10 PM

yw smile. Ik vraag me af hoe geldig je argument is dat vooral de jeugd online is. Kan me niet voorstellen dat zijn vernieuwende manier van fondsen werven vooral van jongeren komt. Ik denk zelfs dat hij mensen naar kanalen toe getrokken heeft. Kanalen waar mensen voor zijn komst niet eens bekend mee waren.

Maar misschien is de wens vader van de gedachte wink

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  10/10  om  08:39 PM

Obama is zelft op mijn blog te vinden waar hij een persoonlijke introductie geeft wink

Zie My Personal Bama”

Ook aardig is wellicht de nieuwe Philips Fractal, living Jewelry

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.