Life Files of...


Wednesday, September 24, 2008

// Radio Kassa - Uitzending 5

Veel digitaal en mobiel nieuws deze week. Het wordt daarom om 16.15 uur gas geven in deze volle rubriek. Ik heb het straks in Radio Kassa op Radio 1 onder andere over:

- FEBO Mobiel: je verzint het niet, maar bij de FEBO op de Amsterdamse Arenaboulevard kun je Telfort Prepaidtelefoons uit de muur trekken, gewoon, naast de kroketten en frikandellen. Deze test duurt tot 17 oktober. Ik ben benieuwd hoeveel mensen er met een mobiel weggaan ipv een kroket… [meer info]
- Condomcondom.org: Interessant case van BBC World Trust Service. Zij hebben via deze site een ringtone gelanceerd die bedoeld is om safe sex in India te stimuleren. Er zijn momenteel namelijk 2,5 miljoen HIV-pati?nten in India en het condoom gebruik is nog niet optimaal. Daarom heeft de BBC deze site + ringtone gelanceerd. En je mag het nu al een succes noemen: 300.000 keer is de ringtone gedownload en de site is al 2 miljoen keer bezocht.
Overigens is het volgens mij een primeur dat een ringtone ingezet wordt om een maatschappelijk- of gezondheidsprobleem te communiceren.
- Gadget, de Zihotch Retro. Een horloge die er uit ziet als een oude telefoon met draaischijf. Hij toont dan ook niet de tijd, hij vertelt de tijd. Het enige wat je moet doen, is via deze horloge bellen naar 117. Nadeel: hij wordt alleen nog maar geleverd met Japanse stem…
- Google-telefoon: wordt vandaag gelanceerd door Google & T-mobile om 16.30 uur via een live webcast. Gaat de iPhone het hier warm van krijgen?
- Hierisministerverhagen.nl: via deze website kan je de ‘hipste’ minister van dit moment volgen: Maxime Verhagen. Via Google Maps zie je waar hij is, je kan lezen wat ie doet en hij zit tegenwoordig zelfs te twitteren!
- PICNIC: we mogen weer

NB De uitzending vind je kort na 16.30 uur hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Lancering HumorTV.nl in VARA Gids Vorige: / PICNIC
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  09/24  om  10:19 PM

Hoi Edwin,

Ik zit vaak in de auto en luister graag naar je items op Kassa. Ben benieuwd of je volgende week nog in gaat op “Hello My Name is E” die vandaag op de PICNIC gelaunched is.

Ook zou je eens wat meer aandacht aan virtuele werelden moeten besteden. Toevallig eergisteren nog erg leuk event in Amsterdam waar o.a. ook Philip Rosedale sprak.

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  09/26  om  10:11 AM

Ha Johan,

Leuk om te horen!
En thanx voor de tips. Ik ga het uitchecken!

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.