Life Files of...


Friday, January 02, 2009

// Radio Kassa - Uitzending 18

ALLEREEST BESTE LEZERS, KIJKERS EN LUISTERAARS: DE BESTE WENSEN VOOR 2009!

Dat gezegd hebbende… eerst een aankondiging voor een extra uitzending, vandaag, van mijn mediarubriek in Radio Kassa. Waarom? Om ons alvast te verlekkeren aan de mediadingen die dit jaar komen gaan, want in 2009 heeft de mediawereld weer van alles in petto. Om dit medialandschap te schetsen is 10 minuten eigenlijk veel te kort; maar ik ga toch proberen in deze gezette tijd met de volgende onderwerpen en voorspellingen om 16.10 op Radio 1 2009 al enigszins in te kleuren.

Waar ga ik het over hebben?
- Komt de concurrentie voor de iPhone van Sony?
- Gerucht: Apple komt met 3D schermen voor al hun computers
- Echt vette, futuristische computerschermen moeten komen van Oblong.com - Zien is geloven (zie video in dit bericht)
- In 2009 veel focus op online tv kijken bij alle Nederlandse omroepen. Ik heb een rondje gebeld naar de mediaverantwoordelijken van de Nederlandse omroepen en het is duidelijk: in 2009 willen ze allemaal het publiek verslaafd maken aan online tv kijken. SBS gaat de beta-versie van programmagemist.nl in 2009 verder professionaliseren / De publieke omroep komt eind januari met een nieuwe player (die binnenkort te zien is via testlab.omroep.nl) / De publieke omroep zal vanaf 7 januari alle tv-uitzendingen 10 minuten na afloop online aanbieden / RTL gaat verder met de zeer geslaagde site RTLgemist.nl (zeker qua beeldkwaliteit de trendsetter binnen Nederland)
- Video vinden op internet is nog steeds geen sinecure. Raar natuurlijk dat video via search engines nog zo lastig te doorzoeken zijn. Viewdle biedt in 2009 (misschien al) uitkomst. Kijk die demo!


De uitzending van Radio Kassa vind je kort na 16.30 uur hier.
Alleen mijn onderdeel beluisteren doe je hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Mijn lijsten van 2008 :: De beste TV-series Vorige: / USA: Internet streeft kranten voorbij

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.