Life Files of...


Wednesday, November 25, 2009

// Radio Kassa - Uitzending 55

Vandaag in mijn media-rubriek op Radio 1 alles over ‘zoeken’. Luister vanaf 13.50 uur live:

- Laat kinderen en jongeren veilig zoeken via:
  [Engels]
  * Askkids.com
  * Studysearch.com.au
  * Kidrex.org
  [Nederlands]
  * Oyani
  * Carlien
  * Netwijs.nl
- Nieuwe video-zoekmachine: Rippol
- Digitaal en realtime vliegtuigspotten
- Een electrische rolstoel besturen met je iPhone…

De uitzending van Radio Kassa vind je kort na de uitzending hier on demand.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Radio Kassa - Uitzending 56 Vorige: / Oprah's eigen TV-network
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  11/25  om  05:21 PM

sorry Edwin maar je hebt hier geen goede ‘research’ gedaan. de 3 Nederlandstalige websites die je noemt zijn niet echt geschikt voor kinderen in het basisonderwijs.
1) bij de zoekmachine Oyani heeft men als zoekresultaten voor het zoekwoord ‘sex’ een aantal relevante website (o.a. over seksuele voorlichting). prima! selecteert het kind daarna onder de zoekbox ‘internet’ dan verschijnt Google met een lange lijst sex/porno-sites.
2) karlien.be toont bijna uitsluitend commerciële websites, waar kinderen weinig aan hebben. Bij het woordje ‘aap’ verschijnen 2 commerciële websites over slaapzakken?? omdat in de productnaam ‘aap’ voorkomt. Zoek je iets over ‘limburg’ dan krijg je ook weer een lange lijst met commerciële websites; bovendien staat prominent onder de zoekbox een balk met Google adwords-advertenties.
3) Netwijs is een goede zoekmachine maar gedateerd, qua vormgeving en inhoud ... al meer dan een jaar worden er geen nieuwe onderwerpen neer toegevoegd en staat de teller stil op 3600 onderwerpen. Bij het zoeken naar ‘aap’ staat als 1e zoekresultaat info over een schildpad omdat die een winterslaap doet ... en daar zit ‘aap’ in!

verbaasd over deze 3 websites als zijnde goede kinderzoekmachines ... nog meer verbazing over het feit dat de nieuwste kinderzoekmachine, gelanceerd op 9-9-2009, speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs, niet genoemd wordt: http://www.datbedoelik.nl met nu al meer dan 30.000 onderwerpen, dagelijks aangevuld met actuele onderwerpen. misschien toch een vermelding waard in uw volgende uitzending.

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  11/25  om  09:02 PM

laatst vertelde je op de radio over een mogelijkheid om een foto af te laten drukken die was opgebouwd uit allerlei kleine fotootjes. Welke site was dat?

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  11/25  om  10:52 PM

@arno: dank voor het tippen van datbedoelik.nl! goed!

@monny: die staat hier: http://www.tripleee.net/index.php?/trip/comments/radio_kassa_-_uitzending_50/

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  12/02  om  12:59 PM

@edwin: ik dacht even (door het “goed!” in je bericht) dat je vandaag datbedoelik.nl zou vernoemen als aanvulling op de uitzending van vorige week. Vind het toch jammer dat de commercie (carlien), het onveilige (oyani) en het verouderde (netwijs) het winnen van het goede/betere: datbedoelik.nl, een reclamevrije veilige zoekmachine a la Google speciaal gemaakt voor het basisonderwijs in Nederland en België.

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.