Life Files of...


Tuesday, March 31, 2009

// Radio Kassa - Uitzending 29

Lezerspost, een nieuwe gameconsole en de gadget van de week… Dat zijn de ingredienten van mijn rubriek om 16.20 uur op Radio 1.

- De afgelopen weken kreeg ik een paar keer dezelfde vraag: hoe kan ik nu een YouTube filmpje downloaden en bewaren op mijn computer? De meest eenvoudige oplossing is naar de website mediaconverter.org gaan, de url intypen van waar het YouTube filmpje staat, het videoformat aangeven waarin je het wil bewaren en vervolgens staat het YouTube filmpje binnen ‘no time’ te prijken op je desktop. Mensen die meer mogelijkheden willen en het niet bezwaarlijk vinden om een programma te downloaden moeten echt deze lijst checken van Frankwatching.com.
- Gadget van de week: de fruit klok!
- En volgende maand komt er een nieuwe gameconsole: de Zeebo. De makers van de Zeeba worden hiermee de vierde gameconsole naast de Playstation, de XboX en de Wii. Hij zal zich overigens wel behoorlijk anders positioneren dan deze grote drie. De techniek van de Zeebo is allereerst helemaal gebaseerd op mobiele techniek. De Zeebo heeft dan ook geen dvd-invoer maar moet het hebben van downloadable content die via het gsm-netwerk wordt binnengehaald. Ook de grote spellen als Fifa 2009 en Need for Speed zullen zo worden gedistribueerd. De bedoeling van de Zeebo is dat zij de doelgroep bereiken waarvoor de andere consoles en games te duur zijn. Volgende maand wordt de Zeebo gelanceerd in Brazilie. En daarna wordt deze wereldwijd uitgerold met nadruk op landen zoals India, China en Rusland… 179 dollar wordt waarschijnlijk de prijs.
- Wie weet behoort de net genoemde console al snel tot het verleden. In ieder geval als het aan Onlive ligt: een nieuwe, hoogwaardige gamedienst via internet ZONDER console.

De uitzending van Radio Kassa vind je kort na 16.30 uur hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / MacBook Pro Arrived Vorige: / Widgets: Valent's Vissenkom
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  03/25  om  09:37 AM

Misschien moet je deze ook even noemen, wordt veel over gesproken de afgelopen dagen. http://gigaom.com/2009/03/24/can-onlive-really-overturn-the-gaming-industry/

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.