Life Files of...


Monday, March 15, 2010

// Who’s Next? Magazines?

Muziek, films, tv-series… allemaal producten die zich constant moeten aanpassen aan de digitale mogelijkheden. Zoals je weet gaat dit de makers van deze producten maar moeizaam af. Aanpassen aan het illegaal downloaden is voor deze branches misschien nog wel het meest lastig te tackelen. Want feit is: alle muziek kan je tegenwoordig downloaden, films vind je via torrent-sites zelfs in HD voordat ze in de Nederlandse bioscoop zijn en je moet geen digitaal expert zijn om TV-series na uitzending op de Amerikaanse tv gelijk op je laptop te toveren…

Alleen magazines en tijdschriften bleven tot nu toe altijd buiten schot. Illegale downloadconcurrentie is niet noemenswaardig voor deze branche. Tot nu toe dan toch. Want de afgelopen dagen zie ik steeds vaker op internet complete pdf-files van allerlei bekende en recente titels voorbij vliegen. Van Cosmopolitan tot US weekly en van National Geographic tot New Scientist. Oftewel ook tijdschriften moeten goed nadenken hoe ze er voor kunnen zorgen dat mensen nog steeds bij hun afrekenen voor de hardcopy of de digitale versie.

Volgens mij heeft de komst van de iPad alles met deze ontwikkling te maken. Want je voelt al aan je water dat Apple er voor gaat zorgen dat de e-reader een flinke stap naar voren gaat maken. Oftewel concreet gezegd: Apple gaat er voor zorgen dat steeds meer mensen digitaal hun magazines willen lezen. Hoe ideaal is het dan om ‘gewoon’ op de sites waar je ook films en series downloadt, gelijk ff de laaste Cosmopolitan gratis mee te nemen (want pdf wordt natuurlijk ondersteund op de iPad)... En deze potentiele consumentenvraag wordt nu dus al beantwoord.

De hamvraag blijft dan alleen: hoe gaat deze branche zich aanpassen?

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Radio Kassa - Uitzending 67 Vorige: / Giel - de cijfers
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  03/15  om  04:35 PM

De vraag is of in de illegale kopie├źn ook de advertenties er uit worden ‘geknipt’ zoals dat bij de series vaak gedaan wordt. Anders kan het voor uitgevers ook gewoon een mooie manier van gratis extra distributie zijn.
Door het toevoegen van leuke extraatjes - zoals productmonsters, video advertenties (http://www.youtube.com/watch?v=fgJ6DA50thw&feature=player_embedded) en andere leuke goodies kan het tijdschrift z’n aantrekkingskracht misschien nog behouden.

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.