Life Files of...


Tuesday, May 10, 2011

// Pepsi social vending machine

[this post is Dutch only]

Leuke pilot van Pepsi. Ze hebben onlangs een ‘socially enabled vending machine’ gelanceerd. Bekijk onderstaande video en je begrijpt het gelijk:

Deze machines zijn vooralsnog op een beperkt aantal plekken in US te gebruiken, maar zullen snel op meer locaties oppoppen omdat Pepsi graag door wil gaan met fase 2. Dat betekent zoveel dat ze deze machines graag aan Facebook en Twitter willen koppelen.

Overigens, grappig aan deze Pepsi-pilot is dat mijn collega Thecla en ik een tijdje terug een soortgelijk idee bedacht hadden. Bij ons was het wat verdergaand dan de pilot van Pepsi nu doet vermoeden. Je kon naast dit alles, en de digitale link, ook punten en badges verzamelen (waarmee je weer op sociale netwerken de blits kan maken). Als er bij wijze van spreken zo’n automaat bij jou op het werk staat, zou elke aankoop tot een check in leiden die goed is voor je imago online, maar levert ook ‘engagement’ op omdat je bijvoorbeeld na 10 aankopen in een week een code krijgt waarmee je gratis content ‘unlockt’ of een gratis blikje kan ‘trekken’ of kan doorgeven aan een collega. En dat doorgegeven blikje maakt jou weer meer social online… Je voelt ‘t al: etc. etc. etc.

Plan hebben we (helaas) nooit ergens gepresenteerd. Dus goed dat Pepsi ‘likewise’ denkt, want ik vind het idee top en zou het ook zeker gebruiken!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / My Playlist on 22tracks.com - Week 20 Vorige: / My Playlist on 22tracks.com - Week 19

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.