Life Files of...


Thursday, April 23, 2009

// PBS Video

Heel voorzichtig is PBS, de Amerikaanse publieke zender, deze week gekomen met een Uitzending Gemist-achtige videoplayer. Ik noem het voorzichtig omdat de player qua vormgeving oogt als een combinatie van de ABC, de NBC en de HULU player. Weinig vernieuwend dus. En ik noem het voorzichtig omdat de dienst weinig interactie geeft aan de gebruikers. Zo kan je bijvoorbeeld geen uitzendingen of fragmenten meenemen om het als embeddable player op je eigen site te zetten. Gemiste kans.

Volgens mij wordt het daarbij moeilijk deze dienst echt succesvol neer te zetten omdat een groot deel van de programmering niet eens in de videoplayer aangeboden wordt of slechts voor een periode van een week. Reden hiervoor is dat PBS vaak programma’s maakt in combinatie met onafhankelijke producers en bedrijven zoals BBC. Deze partijen hebben heel vaak de rechten waardoor het lastig wordt voor PBS, soms zelfs onmogelijk, om het als video on demand aan te bieden. Advies zou dan ook zijn: probeer je rechten te regelen want anders wordt het al snel een lege huls.

Nog lastiger is dat ook deze dienst niet buiten Amerika te zien is. Maar goed, daar heb ik al eens een oplossing voor gegeven...

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Nieuwe Media Call For Action Vorige: / Interview op Frankwatching.com

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.