Life Files of...


Friday, September 06, 2013

// Officiele launch nieuwe SBS apps

En yes, we zijn officieel live met onze flink uitgebreide zenderapps voor SBS6, Net5 en Veronica.

iPhone/iPad gebruikers kunnen ze hier downloaden:
- SBS6
- Net5
- Veronica

Heb je een Android telefoon of tablet dan moet je hier zijn:
- SBS6
- Net5
- Veronica

Meer info via onderstaand persbericht.

:: Persbericht

Eerder en terugkijken vergroten meerwaarde van rijke zenderbrede apps
SBS vernieuwt zender apps door toevoeging video-on-demand

Vandaag zien drie volledig vernieuwde apps van de televisiezenders SBS6, Net5 en Veronica het levenslicht. Geheel in lijn met de vorige week gepresenteerde vernieuwde zender websites voert de video-on-demand functionaliteit de boventoon in deze nieuwe apps. Kijkers en fans kunnen nu op iedere plek, wanneer ze maar willen videocontent eerder of terugkijken en daarmee nog beter in contact blijven met alles wat SBS te bieden heeft. Wederom een belangrijke stap binnen de full media format strategie van het bedrijf dat de laatste tijd haar digitale fundament in razend tempo opnieuw heeft opgebouwd.

Vorig jaar lanceerde SBS bij alle drie haar televisie zenders een tweede scherm dat zeven dagen per week, gedurende de hele avond een verrijking bood op wat er op televisie te zien was. Het bleek al snel een succes en SBS beloofde dat de apps de komende tijd alleen maar verder uitgebreid zouden gaan worden. En dat is nu gebeurd.

SBS neemt de rol van de kijker erg serieus en voegt met het vernieuwen en doorontwikkelen van haar zender apps dan ook meteen de daad bij het woord. Er is namelijk goed geluisterd naar de feedback van alle gebruikers die aan gaven een terugkijk functionaliteit binnen de bestaande zender apps te missen. En daar was SBS het helemaal mee eens. Die terugkijk functionaliteit is, samen met een tweede scherm optie voor SBS6, uitgebreide Twitter livestream en een overzichtelijke tv-gids nu verwerkt in één gebruiksvriendelijke app die geschikt is voor smartphones en tablet met het iOS of Android besturingsysteem. Voor iedereen die niet over zo’n mobiel apparaat beschikt zijn alle functionaliteiten die we in de apps bieden ook gewoon beschikbaar via de websites van de zenders.

De apps zijn net als de vorige week vernieuwde zender websites met een herkenbaar gezicht wederom overduidelijk onderdeel van dezelfde familie en de strategie die in het afgelopen jaar goed vorm heeft gekregen. Edwin Valent, Creatief Directeur van SBS: “Bij de lancering van de zenderbrede tweede schermen, inmiddels een jaar geleden, wilden we iets unieks in de markt zetten omdat veel tv-programma’s toentertijd werden voorzien van een eigen tweede scherm zonder daarmee echt waarde toe te voegen. Wij hebben er toen dan ook voor gekozen om een tweede scherm te ontwikkelen waarbij we niet slechts een aantal weken op een specifieke avond verrijking bieden, maar juist het hele jaar door, zeven dagen in de week. En dat bleek een schot in de roos. Kijkers en fans gaven aan dat ze programma’s, clips en andere video content graag terug zouden zien in de volgende versie van de apps. En dat hebben we nu toegevoegd. We hebben dit moment tevens gebruikt om de apps verder te optimaliseren en te voorzien van een fris nieuw design dat perfect aansluit bij de nieuwe zendersites en ons video-on-demand platform KIJK.nl”.

Zoals beloofd volgt later dit jaar de uitrol van de voor mobiele apparaten geoptimaliseerde zendersites. Voorlopig is daarmee de cirkel rond, maar met de veranderende consument en dito medialandschap weet je natuurlijk maar nooit.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Nederlandse media over KIJK en KIJKEERDER Vorige: / Amsterdam Fashion Week SBS/creatie

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.