Life Files of...


Wednesday, August 28, 2013

// Nieuwe SBS zendersites gelanceerd!

Heugelijk nieuws: vannacht zijn we succesvol live gegaan met onze nieuwe zender websites en uniforme navigatie.

Check it out: SBS6 // Net5 // Veronica

Deze nieuwe sites zorgen voor een complete integratie met al onze andere digitale kanalen zoals KIJK.nl en social media kanalen en zullen er tevens voor zorgen dat we veel beter onze video-content over de bühne krijgen. En last but not least: deze sites bieden ons veel meer commerciële mogelijkheden.

Mocht je tijdens het surfen iets tegenkomen: laat het ons weten.


:: Persbericht ::

28 augustus 2013

Belangrijke stap in transformatie tot full media bedrijf
SBS lanceert vernieuwde websites voor al haar zenders

De start van het nieuwe tv-seizoen brengt de kijkers van SBS6, Net5 en Veronica naast nieuwe tv-programma’s vanaf vandaag ook drie volledig vernieuwde zender websites. De nieuwe websites vormen het startpunt, middelpunt en eindpunt voor kijkers en fans doordat het video-on-demand platform KIJK en de tweede schermen volledig zijn geïntegreerd. Hierdoor kan iedereen op elk moment van de dag in contact blijven met alle merken van SBS.

Eerder dit jaar lanceerde SBS het video-on-demand platform KIJK en de zenderbrede tweede schermen bij al haar tv-zenders. De lancering van nieuwe websites is dan ook een logische volgende stap binnen de uitrol van de full media format strategie waar SBS zich al een jaar met volle overgave op richt. Binnen deze strategie kijkt SBS goed naar wat haar verhaal is, aan wie ze dat wil vertellen en wat daarvoor de ideale mediamix is. Een paar simpele vragen die de basis vormen voor een aanpak waarbij de kijker en gebruiker centraal staan en waarmee de rol die content speelt in hun levens steeds belangrijker en groter wordt gemaakt.

SBS neemt de rol van de kijker erg serieus en vindt hun mening van cruciaal belang. Er is veel tijd gestoken in de integratie van KIJK en de tweede schermen. Ook de social media kanalen zijn op de nieuwe websites zo ingericht dat SBS nog beter en vaker de dialoog aan kan gaan met haar kijkers en bezoekers. Op deze manier kunnen zij op ieder moment van de dag vinden wat ze zoeken.

“Alles komt samen op de nieuwe websites. We bieden met de diepe integratie van onze andere belangrijke SBS-merken zoals Hart van Nederland, Shownieuws en Piets Weer, video’s en clips van het video-on-demand platform KIJK, zenderbrede tweede schermen en diverse social media streams altijd up-to-date en relevante content. Daarnaast klik je door het gebruik van de overkoepelende navigatiebalk en menustructuur over alle platformen ook nog eens eenvoudig door naar al deze andere kanalen en merken zonder aan gebruiksvriendelijkheid in te boeten”, aldus Edwin Valent, Creatief Directeur van SBS.

De nieuwe zender websites zijn onmiskenbaar lid van dezelfde familie, maar hebben zeker ook een eigen gezicht meegekregen. Een design dat samen met de vernieuwde techniek aan de achterkant de tand des tijds de aankomende jaren moeiteloos kan doorstaan. Volgens Valent zijn de nieuwe zender websites een kijkje in de toekomst waarin video en gebruikersgemak een grote rol zullen spelen: “We hebben in een relatief korte periode video-on-demand leading gemaakt op onze platformen. Dat zien we dan ook terug in het gebruik en de cijfers, waaruit blijkt dat bezoekers naast het terugkijken van programma’s ook veelal komen voor de exclusieve fragmenten, betaalde films en series en de nieuwe service ‘KIJK eerder’. Hiermee krijgen kijkers de kans om hun favoriete serie of tv-programma al te bekijken voordat ze op tv zijn uitgezonden. Dit op zich zijn al mooie resultaten, maar het is vooral een mooie opmaat naar wat we in de toekomst nog allemaal gaan uitrollen.”

In september volgt nog de uitrol van de geoptimaliseerde sites voor mobiele apparaten en vernieuwde zenderbrede tweede schermen die zich net als de nieuwe zender websites meer en meer focussen op video consumptie en de verrijking van de tv-programma’s.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Nieuwe zender apps SBS Vorige: / Sneak Peek - The new SBS websites

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.