Life Files of...


Friday, February 01, 2013

// Net5+ het tweede scherm voor Net5

In navolging van SBS6+ lanceren we vandaag ook een uniek zenderbrede tweede scherm voor Net5.

Net5+ is dus vanaf nu ook voor je telefoon of tablet gratis te downloaden.
[ Apple || Android ] En natuurlijk is voor iedereen Net5+ ook te bereiken via de webversie.

We gaan 3 februari meteen goed van start met de Net5 Valentijnsactie waarmee je als PLUS gebruiker bepaalt welke film er tijdens Valentijnsdag op Net5 uitgezonden wordt.
:: Persbericht ::


Uniek zenderbrede tweede scherm breidt uit naar Net5
Net5 lanceert tweede scherm Net5+ voor primetime series en programma’s

In navolging van het succesvolle tweede scherm SBS6+, dat sinds begin september voor iedere SBS6-kijker te gebruiken is bij alle primetime programma’s van de familiezender, biedt ook Net5 vanaf vandaag een unieke rijkere kijkervaring bij al haar succesvolle series en programma’s.

Net5+ is een persoonlijk tweede scherm waarmee Net5-kijkers elke avond, zeven dagen in de week, gedurende het hele jaar kunnen meestemmen op de afloop van programma’s als Achter Gesloten Deuren of de uitkomst voorspellen van Grenzeloos Verliefd. Daarnaast maken gebruikers kans op mooie prijzen, kunnen ze exclusieve interviews met de cast van hun favoriete serie bekijken en ondertussen verder praten met hun vrienden via de geïntegreerde social media functionaliteiten.

Het tweede scherm dat sinds september bij SBS6 wordt aangeboden is inmiddels al meer dan 170.000 keer gedownload in de verschillende app stores en wordt door minstens zoveel kijkers gebruikt middels de webvariant.

Vanaf 3 februari wordt meteen goed afgetrapt met een kijkersactie waarbij zij de kans krijgen om via het tweede scherm te bepalen welke film er op Valentijnsdag op Net5 wordt uitgezonden. Liefhebbers van romantische komedies kunnen stemmen op drie bekende filmtitels, waarvan de film met de meeste stemmen uiteindelijk wordt uitgezonden op 14 februari. Hiermee wordt het interactieve karakter van het tweede scherm benadrukt en geeft Net5 ook nog eens een kijkje in de toekomst waarbij de rol van de kijker steeds belangrijker wordt.

Edwin Valent, creatief directeur SBS: “We hebben groot geloof in de uitbreiding van deze unieke service en willen hiermee ook de trouwe Net5-kijker meerwaarde bieden tijdens hun televisie avond. Met ons tweede scherm geven we iedereen in Nederland de mogelijkheid om met onze programma’s in contact te blijven. Een meerwaarde die de komende tijd alleen maar verder uitgebreid zal worden. Na de lancering van SBS6+ en het nieuwe video on demand platform KIJK is het tweede scherm voor Net5 het logische vervolg binnen onze full media formatstrategie waarmee we SBS Broadcasting stapje voor stapje transformeren van een tv bedrijf naar een full media bedrijf”.

Net5+ is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android smartphones en tablets. Uiteraard is het tweede scherm, net als die van SBS6, via net5.nl/plus ook te gebruiken voor alle kijkers die wellicht niet over een smartphone of tablet beschikken. Een simpele internetconnectie is al genoeg om deze rijkere televisieavond ook op bijvoorbeeld een laptop te ervaren.

Net5+ is meer zien, en nog meer beleven!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / De PLUS familie is compleet: Veronica+ Vorige: / SBS @ Branded Content Event 2013

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.