Life Files of...


Wednesday, September 19, 2007

// NBC en toegepaste widgets

Met smart zitten fans (inclusief mijn persoon) al maanden te wachten op het tweede seizoen van ‘Heroes’. Komende maandag is het dan zover, dan begint in Amerika seizoen 2 van deze crossmediale giga-successerie. Heel Amerika zit op maandag aan de buis gekluisterd, maar ook online vindt de extra content nu al gretig aftrek, via iTunes en mobiel worden vast weer mooie omzetten bereikt om over de DVD-verkoop nog maar te zwijgen. Aandacht hoeft NBC hiervoor dus niet meer te genereren, maar om er online extra ruchtbaarheid aan te geven hebben ze een leuke toegepaste widget gelanceerd, waarbij de gebruiker zichzelf 10 seconds of fame op tv kan garanderen (je kon jouw theorie uploaden, die je vervolgens in deze widget kan afspelen):

Niet verwonderlijk dus dat dit ding massaal is gedownload. Heroes is een merk en ook deze toepassing levert de zoveelste ‘Rumour around the brand’ op. De kijkcijfers, zowel op tv als online, zullen maandag weer door het plafond gaan, zoveel is zeker. Bizar dus dat Tarantino van niets weet… 
In Nederland wordt overigens seizoen 1 nu uitgezonden door RTL (donderdag 21.30 uur). En ook hier zijn al een bescheiden schare fans.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Het Gesprek - De start... Vorige: / Concurrentie voor iTunes

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.