Life Files of...


Wednesday, March 14, 2007

// MobiTV

Mijn favoriete tv serie van dit moment, Heroes (nu op NBC, waarschijnlijk in september in Nederland te zien - zie ook mijn recensie onder tv) is in Amerika vanaf nu ook integraal op je mobiel te zien [bron: gizmodo].
Weer zo’n pilot waar ik er zelf ook al een paar van gedaan heb. Toch weiger ik te geloven dat er een heuse markt is van mensen die complete films en series op hun nokiaatje willen zien. Typisch weer zo’n multimediaal/crossmediaal verhaal. Het is namelijk niet logisch om alles maar op zoveel mogelijk
verschillende mediakanalen (tv, radio, internet, mobiel) door te zetten =multimediaal. Het is veel beter om na te denken welk kanaal waar geschikt voor is en de kracht van dat kanaal te gebruiken (=crossmediaal). Als je daar over nadenkt kom je veel sneller tot de conclusie dat je mobiel bijvoorbeeld moet gebruiken om previews weg te geven van de ‘spannende ontknoping’ of bijvoorbeeld wat Heroes betreft, dat je via mobiel de comic spinoff van de serie of de interactive novel kan bekijken… maar nee, het is ook in Amerika betalen om iets op je mobiel te krijgen wat je ook gratis en in betere kwaliteit op je tv, online of waar dan ook kan zien. Mooi man.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / CeBIT Vorige: / Hey, Johnny Depp

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.