Life Files of...


Sunday, November 07, 2010

// Memolane - een preview

Op 15 september j.l. had ik het in mijn rubriek op Radio 1 over Memolane. Een kakelverse start-up van de sympathieke Deen Eric Lagier. Wat doet Memolane? Deze nieuwe dienst rangschikt alles wat jij ooit op het internet gedeeld hebt in een tijdlijn en legt vervolgens verbanden. Zo kan je bijvoorbeeld zien waar je was op 1 november 2007, welke muziek je luisterde en waar je over blogde. Oftewel “rediscover your social life on the internet’.

Sinds de 15e september heb ik regelmatig contact met Eric. Het ontstaan van dit contact is geinig en kenmerkend voor het internet. Via Twitter had hij namelijk ontdekt dat er in Nederland gesproken werd over Memolane, terwijl zijjn site nog niet eens live was. Vervolgens had hij de uitzending teruggekeken waar ik Memolane uitlegde aan Felix. Ook al had hij geen idee waar we het over hadden, hij was blij verrast dat er al over gesproken werd. Het contact was gelegd en sindsdien heb ik het geluk dat ie mij altijd als een van de eersten zijn volgende fase van zijn site laat inzien. Zo ook afgelopen week. Memolane is namelijk in private beta gegaan. Als enige Nederlander kon ik dus al een kijkje nemen, maar kijk gerust even mee…

:: Preview Memolane.com

// Begin
Eenmaal aangemeld is het de bedoeling dat je aangeeft welke sociale netwerken je allemaal wil binnenhalen. Van Last.fm tot en met Facebook. Vervolgens connect Memolane met deze diensten en haalt alle info binnen.

// Vervolg
Als alles binnengehaald is, toont Memolane de content op een tijdlijn. Zo kan je dus verbanden gaan zien. Dat je bijvoorbeeld op 1 februari 2009 in Spanje zat, luisterde naar Damien Rice en een verhaal gepost had over jouw nieuwe uitdagingen in het leven. Van die verschillende info maakt Memolane dus een ‘story’, die je vervolgens weer kan delen met jouw vrienden (mensen die bijvoorbeeld bij je waren in Spanje). Het mooie van Memolane is dat je ook vrienden memo’s, tweets, video’s of wat dan ook kan laten toevoegen zodat je tijdlijn een soort audiovisueel dagboek wordt dat je niet alleen opbouwt, maar met iedereen die er bij betrokken was.

// Uitgebreid voorbeeld
Kijk voor een uitgebreid voorbeeld maar eens hier. Kan je ook echt mee spelen.

Tot slot. Lees ook even deze post. Het geeft goed aan in wat voor spannend jongensboek Eric beland is. Zes maanden geleden was het een idee, nu heeft ie meer dan 2 miljoen aan financiering en is ie van de heetste start-ups van dit moment… Het kan snel gaan in een mensenleven. Benieuwd hoe zijn timeline er over een half jaar uit ziet…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Incidental Media :: schermen-strategie Vorige: / De Heer Ontwaakt - Uitzending 3
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  11/09  om  12:13 PM

Dit is zo ontzettend cool! Iets om in de gaten te houden dat Memolane.

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.