Life Files of...


Wednesday, April 07, 2010

// Location Based Check.in

Location based is/wordt het ding van 2010.

Vorig jaar heette, zoals je weet, de hype Twitter. In 2009 maakte Twitter (dat overigens al gelanceerd werd in 2006) een extreme groei door en vestigde zich knap als een volwaardig communicatiemiddel binnen het toch al drukke digitale landschap. Het verschil met de hype van dit jaar is dat Twitter veel meer op zich zelf staat. Tuurlijk heb je gelijksoortige diensten en ‘concurrenten’ zoals Jaiku en Yammer, maar als je wil microbloggen dan kies je toch negen van de tien keer voor Twitter. Het is ook niet voor niets dat als je het fenomeen ‘microbloggen’ wil duiden je het altijd over Twitter hebt. Ergo: twitteren is gewoon een werkwoord geworden. Met hierdoor het bijkomende voordeel: vrienden die twitteren zitten dus gewoon waar jij ook zit: op Twitter.com.

// Hoe anders is dat met de hype van 2010?
Op dit moment heb je een paar grote location based websites: Foursquare, Gowalla, Rumbble en Brightkite. In tegenstelling tot Twitter kan het dus zijn dat jouw vrienden verspreid over deze diensten zitten. Dat maakt het natuurlijk minder leuk. In Nederland heb je dan nog ‘het voordeel’ dat mensen voornamelijk Foursquare gebruiken, maar wereldwijd zie je toch een duidelijke verdeling tussen deze merken.
Ondanks dat ik in het verleden wel Gowalla en Brightkite uitgeprobeerd heb, heb ik gekozen voor slechts 1 dienst en zit ik nu alleen nog op Foursquare. En als ik ergens incheck deel ik het via Foursquare via Twitter en Facebook… Werkt perfect voor mijn vriendengroep.

Maar als jij (nog) niet wil kiezen voor slechts 1 merk, heb ik nog wel een tip voor je: Check.in.
Deze spiksplinternieuwe dienst zorgt er namelijk voor dat je als je ergens bent, je slechts 1x moet inchecken en toch op alle grote sites aanwezig bent. De mobiele applicatie van Check.in zorgt er namelijk voor dat al jouw updates doorgeplaatst worden naar je vrienden op Gowalla, Foursquare en Brightkite. Zodoende hoef je nog niet voor een bepaald merk te kiezen. Doe er je voordeel mee.

Meer informatie over Check.in vind je hier.
Via deze site van Check.in kan je een beta-test account aanvragen…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Tonight @ Winston Vorige: / Radio Kassa - Uitzending 70
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  04/08  om  03:48 PM

Waarbij (zie ik op de site) check.in wel ‘gepowered’  wordt door Brightkite…

.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  04/09  om  01:26 PM

zeker weten!

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.