Life Files of...


Monday, March 22, 2010

// Live Twitter in dramaserie Nurse Jackie

Wat lachen. Een van mijn favoriete series uit Amerika, Nurse Jackie, gaat vanavond een Twitter-primeur krijgen. Leuk bedacht twitter-geintje dat ik zo zal uitleggen…

Eerst het fenomeen an sich: TV en Twitter gaan namelijk steeds beter samen. Zo waren wij vorig jaar met Blikvoer de eerste omroep wereldwijd die tweets live integreerde in een TV-programma. Sindsdien gebruiken vooral in Amerika meer en meer programma’s deze ‘nieuwe dienst’. Om mensen bij het programma te betrekken of als marketinginstrument.
En Twitter maakt TV kijken weer sociaal. Je kan zo met vrienden samen TV ‘kijken’ en er over praten zonder dat je bij elkaar in de huiskamer zit. Er verschijnen zelfs rapporten dat Twitter (en andere social media sites) ervoor zorgt dat er weer meer tv gekeken wordt. Niet alleen in Amerika, ook in Nederland heeft Twitter zo zijn effect op TV. Sven Kramer was met zijn wissel zelfs een trending topic en zorgde ervoor dat mensen toch ff inschakelde om te zien wat er nou precies aan de hand was.

Het is dus niet gek dat bij brainstormsessies de TV-makers denken iets met Twitter te moeten. Zo ook Nurse Jackie. Vanavond begint in Amerika op Showtime het tweede seizoen van deze drama-serie. Toevalligerwijs heb ik deze uitzending al bekeken (screener) en heb dus gezien dat een van de hoofdrolspelers, Doctor Cooper, in deze aflevering constant aan het twitteren is. Soms vertelt hij wat twittert, maar vaak ook niet.
Als vanavond de aflevering uitgezonden wordt, is het volgende de bedoeling: op het moment dat Doctor Cooper (@DoctorCooper) iets twittert, en je volgt ‘m, krijg je zijn tweet real-time binnen. Zo zie je dus wel wat hij twittert, precies op het moment dat hij op tv op ‘send’ drukt. Een goede marketingtruc zeg ik.
Overigens heeft de acteur die Doctor Cooper speelt, Peter Facinelli, op zijn eigen Twitter-account 1,5 miljoen volgers. Ben benieuwd hoeveel zijn alterego, Doctor Cooper, er na vanavond heeft…

Lees het NYTimes-artikel over deze actie hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Radio Kassa - Uitzending 68 Vorige: / Radio Kassa - Uitzending 67
.(JavaScript must be enabled to view this email address)  op  03/22  om  10:31 AM

Hoe vet is dat smile Ik ga t stiekem lekker meenemen in mn afstudeer onderzoek wink Thanks for sharing :D

Pagina 1 van 1 pagina('s)

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.