Life Files of...


Saturday, January 03, 2009

// Lexy.com: podcasts - maar dan anders

In Amerika is er een nieuwe dienst: Lexy. De makers denken hiermee podcasts sneller bij jou, de gebruiker, te krijgen. Alvorens ik Lexy toelicht, ff voor mensen die niet aan podcasts doen een korte uitleg.
Stel je hebt je geabonneerd op een NY Times podcast. Dan betekent dit dat je nu via je iTunes of RSS-reader deze downloadt en vervolgens deze op je computer afspeelt of doorzet naar je mp3-player. Sommige mensen vinden dit omslachtig, ik vind het wel meevallen.

Hoe vliegt Lexy het dan aan? Je maakt via Lexy.com een account aan; je stelt een playlist samen met de podcasts die je wilt horen en als je dan naar je podcasts wilt luisteren moet je niks in je iTunes slepen, downloaden of je mp3 speler te pakken. Het enige dat je dan moet doen is een telefoonnummer bellen met je mobiel (415-692-4933 - alleen voor Amerikanen) en je hoort gelijk je playlist met de meest recente podcast als eerste. De dienst is gratis (afgezien van je belminuten natuurlijk) en je playlist is daarnaast ook via het web te beluisteren. Je hebt nog allerlei extra functionaliteiten die je hier vindt.

Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd tot dat iemand in Nederland heil in dit idee ziet. Tot die tijd red ik me overigens makkelijk met mijn nieuwe iPod.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Goede voornemens Vorige: / Mijn lijsten van 2008 :: De beste TV-series

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.