Life Files of...


Sunday, September 04, 2011

// LBi Branded Content - Persbericht Omroep WNL

PERSBERICHT

Omroep WNL, een ander gezicht
LBi Branded Content verantwoordelijk voor complete re-branding van Omroep WNL

Maandag 5 september start het tweede televisieseizoen van Omroep WNL. Nieuwe programma’s, nieuwe presentatoren (Eva Jinek en Merel Westrik), nieuwe digitale platforms, een nieuw logo en complete re-branding maken dat WNL helemaal klaar is voor dit nieuwe seizoen. Omroep WNL en LBi Branded Content hebben samen hard gewerkt om dit nieuwe gezicht vorm te geven.

LBi Branded Content ontwikkelde allereerst een full media format strategie voor Omroep WNL en vertaalde dit vervolgens naar een geheel nieuwe branding, welke zij heeft doorgezet naar zowel TV als radio, print en alle digitale verschijningsvormen. Wat betreft TV is LBi verantwoordelijk voor de nieuwe WNL ident, de vertaling van de WNL brandstyle naar het nieuwe ochtendprogramma Vandaag de Dag en het nieuwe programma van Eva Jinek; Eva Jinek op Zondag. Digitaal ontwikkelde LBi de website, Facebook, Twitter, Hyves en Youtube.

Robert Alblas, Zakelijk Directeur Omroep WNL: “Bij WNL hebben we deze zomer besloten om de omroep een ander gezicht te geven en LBi Branded Content gevraagd ons daarin te ondersteunen. De professionalisering die we in ons hoofd hadden toen we bij hen aanklopten is meer dan waargemaakt. LBi Branded Content heeft Omroep WNL naar een hoger niveau getrokken. We zijn dan ook zeer trots op het eindresultaat.”

Edwin Valent, Global Director LBi Branded Content: “Via onze unieke full media format strategie hebben we omroep WNL opnieuw geprofileerd op een manier die vooruitstrevend mag heten binnen de Publieke Omroep. Hierdoor heeft WNL geen losse programma’s, maar een complete oplossing waarin programma’s en platforms op een duidelijke wijze een eigen bijdrage leveren aan het geheel. We zijn Omroep WNL dan ook dankbaar voor het vertrouwen om deze vertaling en bijbehorende branding voor alle platforms, inclusief TV, door te hebben mogen voeren.”

LBi Branded Content is een in februari 2011 gestarte unit van het internationale marketing- en technologiebedrijf LBi. De unit focust zich via full media formats op een continue dialoog tussen een organisatie en haar doelgroep. De full media format strategie heeft als uitgangspunt dat een organisatie altijd een relevant en authentiek verhaal moet uitdragen. Via de juiste mediamix wordt content per platform geoptimaliseerd. De focus ligt niet op de korte termijn en opzichzelfstaande uitingen, maar op een structureel proces. De internationale Branded Content unit van LBi opereert wereldwijd en werkt vanuit Amsterdam, Londen en New York.  Klanten van LBi Branded Content zijn o.a. Coca Cola, Sony Ericsson, STER, Pickwick en Danish Broadcasting Corporation.

Omroep WNL
LBi Branded Content

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / LBi Branded Content - Project re-branding Omroep WNL Vorige: / My Playlist on 22tracks.com - Week 36

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.