Life Files of...


Friday, April 18, 2008

// Klokkenluiders.tv

Het was een erg productief weekje; naast de vodcast en de fotolog hebben we namelijk ook Klokkenluiders.tv gelanceerd. Een website en social community ineen, die we samen met Zembla binnen anderhalve week hebben neergezet. Knap staaltje werk.

Voordat ik de snelheid van handelen verklaar, eerst de achtergrond van dit initiatief.
Kort gezegd: VARA voert de komende periode actie voor klokkenluiders (wiki) die door de Nederlandse overheid in de steek worden gelaten. Het uiteindelijke doel is dat er voor deze mensen een goede wettelijke regeling komt en bescherming waar nodig. Om dit goed onder de aandacht te brengen, is er gekozen voor een crossmediale aanpak. Zo is er sinds 16 april een website/community. En de komende dagen staan diverse VARA programma’s op radio en televisie in het teken van dit onderwerp, waarbij structureel naar deze digitale plek wordt verwezen. Op de website kunnen bezoekers vervolgens een brief ondertekenen die wordt doorgestuurd naar het ministerie van Algemene Zaken. Dit loopt via een digitale briefmodule. Daarnaast is er een heus social network, forum en natuurlijk alle broodnodige informatie.
Deze VARA-actie kent daarbij een onthullende aflevering van Zembla over het ontbreken van deze bescherming, komende zondag om 21.45 uur.
Voor meer info over deze actie kijk hier.

Terug naar het digitale stuk. De reden dat we deze community in zo’n korte tijd konden opzetten is te danken aan de oud-Netscape baas Marc Andreesen. Zijn aan de verkoop van Netscape verdiende centjes heeft hij namelijk gestopt in een ‘gratis’ online community tool genaamd Ning. Een geweldige tool waar bijvoorbeeld ook de VPRO succesvol gebruik van maakt. Dat je deze toepassing helemaal naar eigen inzicht kan customizen en je het vervolgens in jouw eigen infrastructuur kan steken maakt het een tool die meer partijen / omroepen zeker moeten inzetten. En daarbij, ik kan geen mooier voorbeeld noemen om dit artikel te onderstrepen…

En als extraatje een interview met de andere CEO van Ning, Gina Bianchini. Zij legt het Ningen uit:

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Ziek Vorige: / Menno Bentveld Fotolog

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.