Life Files of...


Thursday, June 21, 2007

// Jezelf sociaal live broadcasten

Het is geen nieuwe toepassing, maar het is allemaal wel zo handig geworden dat dit social live broadcasten wat kan worden. En wees eerlijk, dit is toch veel leuker ‘sociaal doen’ dan dat stompzinnige, niets om het lijf hebbende en overgewaardeerde Twitter... (mocht je het ?berhaupt interessant vinden om aan je vrienden te laten weten dat je gaat poepen, gebruik dan in ieder geval Jaiku)
Euh… ik liet me even gaan, live broadcasten dus. En dan wel op zo’n manier dat je zeg maar een Hyves en een Last.fm bij elkaar brengt en daar mensen door middel van (voornamelijk) video met elkaar laat communiceren. Een paar goede voorbeelden:
#1 - Een goed gelukt live broadcast social network is Stickam. Zo kan je bijvoorbeeld zelf muziekshows, door middel van je eigen webcam, bijwonen. Ze proberen er business cases aan te hangen door ook professionele shows aan te bieden (tegen betaling natuurlijk). Je kan bijvoorbeeld de PS3 show bijwonen.
#2 - Een ander sociaal televisie netwerk luistert naar de naam Operator11. Ook hier kan je jouw eigen shows maken en (live) broadcasten. Een xtra feature bij Operator11 is dat je jouw comments niet schrijft, maar ook in videovorm plaatst. Dit is minder voor de professionele markt (al kan je persconferenties op deze manier bijwonen).
#3 - Mocht je het allemaal wat meer tot de kern willen beperken en gewoon je shows live broadcasten op je blog, check dan BlogTV... Dit is echt alleen voor de consument.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Open Source Cola Vorige: / MacBook Pro

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.