Life Files of...


Saturday, February 21, 2009

// Iedereen aan de Apture!

Al een paar maanden loop ik er tegen aan te hikken: Apture in mijn site integreren. Ik vind sites die dit gebruiken namelijk altijd wel handig. Maar door drukte, serververhuizingen en zogenaamde andere prioriteiten kwam het er bij mij niet van. Maar jaja, zoals je misschien al ziet zit Apture nu eindelijk ook in deze site geintegreerd. Achteraf kan ik concluderen dat Apture hier al maanden had moeten draaien, want het installeren was een peuleschil (waar zat ik nou tegen aan te hikken?!). Kwestie van een scriptregel toevoegen aan je website en je kan gaan! Ik ben nu al een ‘believer’...

// Voor mensen die Apture nog niet (goed) kennen:
Apture zorgt er voor dat je heel gemakkelijk informatie aan woorden van je blogposts kan koppelen zonder nieuwe webpagina’s te moeten openen. Dit doet de applicatie door contextuele javascriptvenstertjes te gebruiken. Klinkt dit vaag? Kijk dan even in deze post of bij mijn vorige post over ‘Nike+’. Want hier zie je enkele woorden die vergezeld gaan van een symbooltje. Als je daar met je muis overheen gaat opent zich een javascript met allerlei informatie. Dit kunnen video’s zijn, muziekfiles, sites, tekst… noem maar op.
Alles in dit venster kun je bekijken zonder dat je weg wordt geleid van mijn bericht. Je krijgt zodoende een zeer onderbouwd (media)-bericht.

Een uitgebreide uitleg over het hoe en wat van Apture vind je trouwens bij Bright.

Dus bezoeker: maak gretig gebruik van mijn Apture applicatie! En ik hoor graag jullie bevindingen.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Richard Avedon Vorige: / Concurrentie voor Nike+

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.