Life Files of...


Wednesday, January 26, 2011

// Hulu voor nieuws: ONGO

[this post is Dutch only]

Gisteren is ONGO gelanceerd: een op Amerika gerichte, persoonlijke nieuws-service dat alle verhalen van NYTimes, Washington Post en USA Today combineert. En ONGO wil de Hulu van de kranten worden. Ook qua abonnementen hebben ze gekeken naar ‘hun grote voorbeeld’. Je betaalt $7 per maand en daardoor kan je jouw eigen onderwerpen beginnen en artikelen delen met bekenden. Als je zelf artikelen wil publiceren betaal je $0.99.
Het enige verschil met Hulu is dat er op ONGO (nog) geen banners of reclame draait.

Oprichter Alex Kazim: “We realized that users won’t pay for content—however, they will pay for a better user experience and that’s what we’re really offering. And we’re giving them easy access across all their devices from all the day’s news, including breaking news, and in some cases, their local news”.

Jammer alleen dat er nog geen connectie is te maken met Facebook en/of Twitter. Wel zit er een iPad versie in de pijplijn.

Ik ben van mening dat het veel moeilijker is om geld te verdienen aan een ‘nieuwsfeit’ dat op 100 (gratis) plekken te vinden is, dat in tegenstelling tot tv zoals bijvoorbeeld de laatste aflevering van ‘Modern Family’. Daar is een gebruiker namelijk eerder bereid toe. Ik ben het wel met Kazim eens dat een gebruiker ook steeds meer bereid is om te betalen voor een goede ‘user experience’, maar dan moeten ze wat mij betreft echt nog even achter de tekentafel en het verder finetunen.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / 22tracks.com @ midem.net Vorige: / TV op Facebook

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.