Life Files of...


Saturday, May 02, 2009

// Google Latitude

Hehe. Eindelijk tijd gevonden om me voor Google Latitude aan te melden. Mocht je nog niet bekend zijn met Google’s nieuwste functie voor Google Maps, lees dan dit even. Het komt er kort gezegd op neer dat je met Latitude je vrienden realtime kunt volgen op een Google Maps kaart. Het gaat via je mobiel en alleen als die uitgerust is met Symbian S60, Blackberry of Windows Mobile. Ook op Android-toestellen is het (natuurlijk) te gebruiken en binnenkort komt Latitude ook beschikbaar voor de iPhone of iPod touch. Naast de juiste toestellen is natuurlijk GPS een must… Als je dat allemaal hebt, werkt Latitude als een dolle. Realtime kun je dus zien waar je vrienden zich bevinden of waar ze zich naartoe transporteren. Tuurlijk kunnen mensen ook zien waar jij je ophoudt. Hoeft niet overigens, want dat is allemaal afhankelijk van hoe streng je jouw privacy-voorkeuren instelt.

Binnenkort zit ik voor een tijd in New York. Mocht je het interessant vinden om te zien waar ik me realtime in de Big Apple begeef, meld je dan aan voor Latitude en voeg me toe: edwinvalent[at]gmail.com.

Enige nadeel van Latitude, naast stalker-gevoeligheden, is overigens dat je het in Nederland nog niet via een computer of laptop kan gebruiken. In andere landen (bijvoorbeeld Amerika) kan dit wel al. Wanneer de computer-app in Nederland actief wordt is nog onbekend.

NB mocht je je niet willen overgeven aan het Google-rijk, met Trackr heb je een alleraardigst alternatief. En in mindere mate het door mij (vroeger) gebruikte Plazes.com (zie side-bar).

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / New York Vorige: / Mad Men eerder online!!

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.