Life Files of...


Monday, May 10, 2010

// Volg Giel’s zoektocht morgen live

Spannend. Morgenvroeg gaan we voor het eerst onze nieuwe techniek gebruiken: De Black Video Box. Een techniek die we samen met Triple-IT hebben ontwikkeld.

Oftewel: check het persbericht voor info en tune in, morgen om 09.45 uur, op de Giel-site.

::: PERSBERICHT

Giel gaat op dinsdag 11 mei dwars door het land, op zoek naar de nieuwe locatie van het Glazen Huis. Deze keer kan jij daar bij zijn. Want Giel zijn zoektocht is vanaf 9.45 uur op verschillende momenten live te volgen op giel.vara.nl.

De videotechniek die wordt ingezet is uniek in zijn soort. De Black Video Box in rugzakformaat, maakt het mogelijk om via simkaarten video in hoge kwaliteit live te streamen. Iets dat eerder alleen mogelijk was met een dure satellietverbinding. De VARA test deze nieuwe technologie het komende jaar en zal in de nabije toekomst meer Black Video formats (radio, internet en tv-titels) uitbrengen.

Edwin Valent, hoofd Nieuwe Media: “Met deze unieke techniek willen we samen met onze partners, als een van de eerste omroepen wereldwijd, laten zien dat je op een goedkope manier een complete live uitzending in hoge kwaliteit kan aanbieden.”

Wil jij dus weten waar het Glazen Huis dit jaar komt te staan en met eigen ogen zien hoe de Black Video Box werkt? Ga naar Giel.vara.nl.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Spotify in Nederland Vorige: / Wikipedia in boekvorm

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.