Life Files of...


Friday, March 12, 2010

// Giel - de cijfers

Vaak zie je dat als je een bestaande site compleet ‘omkat’ bezoekers daar heel erg aan moeten wennen (verandering is namelijk voor veel mensen stress). Het is dan ook vaak dat je na een lancering soms een dalletje hebt voordat de bezoekersaantallen echt weer een stijgende lijn inzetten. Zo niet bij de net gelanceerde Giel-website. Giel was in 2009 al qua bereik explosief gegroeid, maar direct naar de lancering op 24 februari jl is de Giel site verder doorgeschoten! Pageviews zijn verdubbeld en we hebben er een krappe 50.000 unieke bezoekers bij. Dat komt dus in de eerste week na de lancering op 250.000 unieke bezoekers en 1.000.000 pageviews.

Er zijn meerdere redenen om deze sprong naar voren te verklaren, maar een aardige ludieke actie die hier ook debet aan was, was dat Giel in de uitzending heeft opgeroepen dat als mensen bugs tegen kwamen ze dit naar ons konden mailen. De luisteraar kon hiermee vervolgens CD’s winnen. Dit heeft (gelukkig) niet een stortvloed aan bugs opgeleverd, maar wel punten die je als afdeling niet heel gemakkelijk zelf kan ontdekken.
Niet dat deze actie nou rocket-science was (integendeel), maar het blijft wel een mooi voorbeeld van hoe je gebruikers van je site niet alleen kan betrekken bij het maken van je site, maar ook bij het zeer snel debuggen van een nieuw product…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Who's Next? Magazines? Vorige: / Radio Kassa - Uitzending 66

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.