Life Files of...


Thursday, August 13, 2009

// Eerder online en community bouwen via Facebook

We hebben ondertussen al vele varianten gezien om een nieuwe serie of programma eerder online aan te bieden alvorens die op TV komt. Denk bijvoorbeeld aan Gooische Vrouwen, Mad Men, Vuurzee of zoals gisteren de RTL-documentaire over Stan Storimans. In het buitenland, met in het bijzonder Amerika, pluggen ze nieuwe series ook via hun eigen site of via Hulu. NBC doet het nu eens een keertje op een alternatieve manier die mij zeer kan bekoren en wel om verschillende redenen…

// Even vanaf het begin
NBC heeft een nieuwe comedy-serie in de maak genaamd ‘Community’. Een ‘schoolyard’-comedy die op 17 september in premiere gaat op het altijd goed bekeken prime-time tijdslot van de donderdagavond; de comedy-avond van NBC. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat deze serie vanaf de eerste aflevering goed scoort.

Om voor die tijd al veel lawaai rond deze serie te maken, hebben ze er voor gekozen om vanaf vandaag de eerste aflevering van Community via Facebook aan te bieden. Heel slim, want alvorens je de pilot (helemaal) mag kijken moet je wel eerst fan worden van de Community-fanpage op Facebook. Je bouwt zodoende al een maand voor het programma een flinke fanbase op waar je alle informatie over de serie naar toe kan pushen. Daarbij ziet natuurlijk heel je netwerk dat je lid bent geworden van de Community fanpage plus de boodschap dat je gratis een nieuwe NBC-serie kan kijken. Het domino-effect is daar. Simpel en doeltreffend. En zoals je vaak ziet met zulke acties, is de perceptie van je gebruikers goed gemanaged. Mensen vinden het bij voorbaat al leuk. Dus de reacties over deze nieuwe serie zijn overwegend positief. Goed initiatief dus.

Wat ik overigens niet begrijp is dat NBC deze actie, zover ik kan zien, (nog) niet aankondigen op hun eigen site.

En oh ja. ‘Natuurlijk’ mogen alleen Amerikanen de serie op Facebook bekijken…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Japanse muziekachtbaan Vorige: / Interview Spreek'buis

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.