Life Files of...


Thursday, December 18, 2008

// Mijn lijsten van 2008 :: De Tien Beste Albums

Het is weer de maand van de lijstjes. Jawel! Als muziekfanaat zijnde is de lijst met de tien beste platen de leukste van allemaal om te maken. Dit jaar was het daarbij erg makkelijk; want mijn tien beste platen heb ik met het grootste gemak gerangschikt. Dat was sommige jaren wel anders. Opvallend is dit jaar wel dat het geen muzikaal brede lijst is. Meestal vliegt mijn lijst tussen bijvoorbeeld extreme metal naar hiphop, via drum’n'bass weer terug naar punk. Maar dit jaar zijn het eigenlijk alleen maar harde platen, met uitzondering van drie indie-platen. Meestal heb ik er ook een paar exotische platen tussen zitten. Platen bijvoorbeeld uit Azi? en Afrika. Ook dat is dit jaar niet het geval (al is COG een beetje exotisch; deze band is vooralsnog alleen in Australi? bekend). Is me nog niet helemaal duidelijk of dat het aan me zelf ligt (niet goed genoeg gezocht) of dat er ook geen platen uit die hoek uit zijn gekomen die in mijn lijst hadden moeten staan (tips: edwin(at)edwinvalent.nl). Het is ook voor het eerst dat er in mijn lijst geen hiphop en singer-songwriteralbum staat (al is nr. 9 - Santogold nog wel enigszins onder de noemer hiphop te scharen). Qua hiphop zijn er overigens wel veel platen waar ik positief over was (Atmosphere, Q-tip, Doomtree, KRS One, Mad Lib, Buck65 etc), maar allemaal zeker geen top 10 notering waard…

Anywayz, 2008 leverde voor mij veel goede brute platen op! Hoe ziet die lijst eruit?

Ed’s Top 10:
1. Bury Your Dead - Bury Your Dead
2. COG - Sharing Space
3. Gojira - The Way of All Flesh
4. H20 - Nothing To Prove
5. All Shall Perish - Awaken The Dreamers
6. Bleeding Through - Declaration
7. Voicst - A Tale Of Two Devils
8. Be Your Own Pet - Get Awkward
9. Santogold - Santogold
10. Bring Me The Horizon - Suicide Season

En hoe klinkt dat dan?
Dat kan je hieronder beluisteren in de top 10 lijst, waarbij ik van elke cd twee nummers voor jouw plezier heb gezet.
LET OP: helaas kan Imeem niet alle nummers in zijn volledigheid (rechten-ding) laten horen; dus in deze lijst vind je soms de gehele track en soms alleen een fragment van 30 seconden. LISSSEN UP!


Edwins Album Top 10 - 2008

——
// TOT SLOT:

1) Platen die het (net) niet gehaald hebben maar me in het afgelopen jaar wel de nodige plezier hebben gebracht:
Atmosphere, Dagoba, Gorki, The Haunted, Metallica, Candiria, Soulfly, Madlib, KRS One, Disco Ensemble en Walls of Jericho.

2) En volg mij(n muziek) ook in 2009 op last.fm!!!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Mixwit stopt al weer Vorige: / Radio Kassa - Uitzending 17

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.