Life Files of...


Thursday, September 09, 2010

// De Dis-Loyality Card

In de online wereld kan je niet meer bestaan zonder lastig gevallen te worden door het woord ‘loyaliteit’. Loyaliteit is voor strategen het toverwoord om mensen aan allerlei digitale initiatieven te binden. Of dit nu waar is of niet, ik heb al snel sympathie voor mensen die het tegenovergestelde eens (succesvol) proberen. Oftewel: disloyaliteit prediken om er uiteindelijk zelf beter van te worden…

Een briljant voorbeeld hiervan is van de Engelsman Gwilym Davies. Hij is Wereldkampioen Barista 2009 en introduceerde een tijdje terug de Dis-Loyality Card in zijn eigen winkel in London.
Het idee is simpel: je moet bij acht van zijn concurrenten in East London een kop koffie halen. Als je dat gedaan hebt en de ‘volle’ kaart bij ‘m inlevert, maakt hij vervolgens hoogst persoonlijk een gratis kop koffie voor je.

Het mooie is dat er ook echt geen catch is. Hij promoot zijn concurrenten en geeft om zijn concurrenten in het zadel te helpen zelfs gratis koffie weg. Sympathieker kan je je zelf niet neerzetten. Zijn omzet zal stijgen, hij profileert zich als Ambassadeur van de Koffie en online wordt er zeer positief over hem gesproken… Goed idee dus.

En zoals wel vaker: een goed idee krijgt altijd navolging. Dit initiatief is dan ook sinds vorige maand te vinden in Seattle.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / DWDD Twitter test Vorige: / DeGids.fm - Uitzending 85

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.