Life Files of...


Thursday, February 17, 2011

// Broo Beer - Storytelling & merken

[this post is Dutch only]

Iedereen die ooit in AustraliĆ« is geweest, weet het: Ozzy’s love beer!

Het aanbod is groot, de inname nog groter. Alleen voor een land waar het steunen van de nationale economie een heilig iets is, blijft het voor velen moeilijk te verkroppen dat (bijna) alle Australische biermerken in handen zijn gekomen van grote multinationals die niet ‘Australian owned’ zijn. Klik maar op deze foto:

Hierop zie je dus dat bijna alle Australische merken in handen zijn van Japanners (zoals Kirin). En dan komt de beste meneer Grogan de hoek om kjiken…

Grogan is namelijk oprichter en eigenaar van Broo beer en heeft van dit feit, geen Australian owned bier meer, zijn kracht cq verhaal gemaakt.
Hij heeft namelijk een nieuw biermerk gelanceerd genaamd Broo (als je een Australier ‘brew’ laten uitspreken, dan snap je waarom). De lancering was op 25 januari 2011. Dat is trouwens niet zo maar een dag, dan is het Australia Day.

En zijn verhaal is simpel: dit echte Australische biertje is niet alleen heerlijk en 100% van natuurlijke ingredienten, maar ook 100% in handen van Australiƫrs. Nu en in de toekomst, want dit is vastgelegd in de statuten. Het verhaal vertelt hij niet alleen, hij interacteert via alle denkbare digitale diensten met zijn drinkers en hij betrekt ook zijn doelgroep er fysiek bij aangezien je tot de eind van de maand, als je een kratje Broo beer online bestelt, je gratis aandelen krijgt in zijn bedrijf. Crowdsourcing dus. De enige voorwaarde is * je raadt het al * dat je Australier moet zijn.

Zijn verhaal gaat er Downunder, net als zijn biertje, lekker in. In alle kranten heeft ie inmiddels wel al gestaan en nationale TV-zenders weten hem te vinden. En Grogan blijft zijn ‘story’ met verve vertellen…

Resultaat? Van de lokale tap in zijn woonplaats, is Broo inmiddels verkrijgbaar in heel Melbourne, een paar landelijke supermarktketens en staan er al vele hotels, restaurants en cafe’s op de wachtlijst om ook Broo te mogen schenken.
Oftewel: building believable brands begint met een authentiek, geloofwaardig verhaal dat je doelgroep relevant vindt.

In ieder geval een verhaal dat er niet voor gaat zorgen dat de Ozzy’s minder bier gaan drinken…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / My Playlist on 22tracks.com - Week 8 Vorige: / My Playlist on 22tracks.com - Week 7

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.