Life Files of...


Wednesday, July 21, 2010

// Red Bull zet de toon…

De grootmeester in brandend content is Red Bull. En recentelijk kunnen ze weer een blauwdruk aan hun palmares toevoegen: Red Bull 2on2 Revolution Tour.

// What’s the deal?
Red Bull heeft een basketbal-straatvariant bedacht waarbij je niet alleen punten krijgt voor het scoren, maar ook voor blocken, rebounds en zelfs voor het laten vallen van verdedigers. Regels die zorgen voor een energieke game met een spel dat gespeeld wordt op het scherpst van de snede. Oftewel: steekwoorden die passen bij Red Bull zelf. Vervolgens hebben ze een boegbeeld die de vertolker van deze variant moet worden: Rajon Rondo (NBA-sterspeler van de Boston Celtics). Een cleane, attractieve, felle speler met onbesproken gedrag (een persoon waar je als Red Bull natuurlijk graag mee geafficheerd wordt). Je doet voorkomen dat Rondo zelf deze regels bedacht heeft en een hype is in wording…

Vervolgens wordt deze vorm van basketbal groot gemaakt door een tour te doen langs de grote steden van Amerika alwaar iedereen kan meedoen (met een team van 2 personen). De winnaar op zo’n dag krijgt $2.000 van Red Bull. Voor het virale effect dook Rondo op in Harlem en speelde basketbal met ‘zijn regels’ tegen locals...

Het mooie van Red Bull is, is dat zij niet de arrogantie hebben om te denken dat ze het zelf op alle platforms groot kunnen maken. Deze tour wordt namelijk in samenwerking gedaan met Dime Magazine. Het ‘stoerste’ lifestyle basketbal-blad van Amerika. Bij dimemag.com schrijf je je in, op dimemag zie je alle video’s en op dimemag krijg je sfeerreportages.

Wederom een knappe branded contentketting: je creeert iets nieuws, je claimt het als brand op een slimme manier (naamgeving + boegbeelden), je laat mensen interacteren en voordat je het weet heb je een mooie, postieve hype in een niche-markt.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / DWDD en Pauw & Witteman op NET TV Vorige: / Rdio.com - een Spotify concurrent?

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.