Life Files of...


Saturday, February 28, 2009

// Blip.fm - de Twitter voor Muziek

In het verleden ben ik onder andere frontman geweest van een metalband, schreef ik muziekrecensies voor bladen, presenteerde ik wekelijks bij de VPRO een radioprogramma en was ik af en toe DJ bij concerten. Vanuit die optiek mag je dus wel stellen dat ik *ahum* nogal de drang heb om mijn eigen muziek of muziek die ik goed vind met de wereld te delen. Natuurlijk ben ik nog steeds into music. Digitaal uit zich dat in mijn fanatiek onderhouden Last.fm-account en mijn muziekrecensie rubriek verderop in deze site. Alleen platen en public draaien, dat doe ik niet meer. Of deed. Want deze week stuitte ik op Blip.fm. Je kan Blip omschrijven als de Twitter van de muziek. Twitter? Nu zal ik eerlijk zijn: ik heb het niet zo op Twitter. Vooral niet in Nederland. Daar is Twitter toch een soort inteelt-clubje van digi-nerds (no offence). Met gefronste wenkbrauwen ben ik toch Blip gaan testen. Die frons was snel weg want Blip is voor een muziekverslaafde als ik geniaal.

Hoe werkt het?
Allereerst kan je via Blip gratis een enorme database raadplegen waarmee je alle muziek kan streamen. Geen previews, maar complete nummers. Ideaal als je iemand een van je favoriete nummers wil laten horen.
Maar waar het echt om draait is dat Blip je eigenlijk een radiostation geeft aan de hand van het ‘Twitter-principe’. Je blipt je favoriete nummers naar al je luisteraars of toevallige passanten met een bijbehorende boodschap. Luisteraars kunnen je nummer of je DJ-kwaliteiten waarderen door zogenaamde ‘props’ uit te delen. Zelf kan je natuurlijk ook DJ’s, playlists of nummers props geven. Je ontdekt zo nog makkelijker muziek dan bijvoorbeeld bij Last.fm. Waar het in de Blip-wereld ook om draait zijn de shiny badges die op je foto gezet worden wanneer je weer een grens aan luisteraars hebt bereikt. Het oude forum idee zeg maar, dat overigens goed werkt.

En nu komt het:
Door Blip.fm heb ik *oh-god* mijn Twitter account die ik ooit heb aangemaakt nu ook in gebruik, want dit is echt handig:
je koppelt Blip aan je Twitter en nu krijgt iedereen die zich op mijn Twitter account abonneert een melding van de song die ik draai + de opmerking die ik er bij maak en de link waar je gelijk het nummer kan horen.
Dit maakt mij (totaal niet gecheckt of het ook echt zo is overigens) de eerste Brutal DJ van Twitter! Geweldig.
Dit zijn wat mij betreft leukere berichten dan dat je een lunch hebt met een persoon die zogenaamd interessant is voor je followers.
Blip is sowieso heel gemakkelijk aan van alles en nog wat te koppelen: je Facebook, Last.fm, Jaiku etc.

Dus kom op: beluister mijn DJ kwaliteiten via Blip en via Twitter of volg me via Last.fm. Of nog beter: begin je eigen Blip station!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / De Wereld Draait Door Vorige: / Radio Kassa

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.