Life Files of...


Saturday, March 19, 2011

// Al Jazeera lanceert social TV show

[this post is Dutch only]

Al Jazeera is druk bezig om een nieuwe TV-show te lanceren geheel gevoed vanuit social networks. Voor deze show laten ze de traditionele manier van TV produceren los (= teleprompter copy). De producers van Al Jazeera zullen namelijk de uitzendingen gaan scripten met input van Twitter, Facebook, YouTube en Flickr. Ze zullen zelfs Storify.com gaan gebruiken (een dienst die alle input uit sociale netwerken rond een evenement met elkaar verbindt tot één verhaal). Een voorbeeld, of noem het een test, van zo’n script op Storify vind je hier.

Allereerst hulde voor het initiatief. Ben erg benieuwd hoe dit er uit komt te zijn, aangezien het integreren van social networks in een tv-programma, alsmede YouTube en Skype video, heel nauw luistert. Embedden van zulke input die vaak van lagere kwaliteit is, kan ook de kracht uit je uitzending halen. Ik hoop dat ze de goede balans vinden.

Al Jazeera begint in mei met deze show. Site is inmiddels live en je kan je aanmelden als beta-tester. Voor meer achtergrond lees ook het artikel op Wired.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / My Playlist on 22tracks.com - Week 12 Vorige: / LBi Branded Content in London

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.